NAGRAĐIVANA PREDSTAVA ZA DJECU 5+ ČUDESNE STRANICE MALE DANICE

0
453
NAGRAĐIVANA PREDSTAVA ZA DJECU 5+
ČUDESNE STRANICE MALE DANICE
Teatra Poco Loco
 
U subotu, 24. listopada 2020. s početkom u 11 sati u Centru za kulturu Trešnjevka igrat će predstava “Čudesne stranice male Danice” Teatra Poco Loco. 
Zrinka Kušević za ulogu Majke u predstavi dobila je Nagradu za najbolje GLUMAČKO OSTVARENJE na 13. Festivalu hrvatske drame za djecu Mali Marulić.  Budući da je predstava “Čudesne stranice male Danice” nastala uz tehničku i kadrovsku potporu Centra za kulturu Trešnjevka, pozivamo vas u subotu 24. 10. 2020. zajedno proslavimo ovu nagradu i čestitamo Zrinki na ostvarenom uspjehu!
*Predstava se održava uz sve epidemiološke mjere.*
 

O PREDSTAVI:
Bila jednom jedna … priča. O zabrinutoj mami. O djevojčici. O crtićima koji se ne žele ugasiti. O mašti koju treba spasiti! Znate li kako? Mama zna! Prvo treba zaključati ekrane. Dohvatiti knjigu. Otvoriti korice i … evo je! Čarolija slova! Svaka stranica – avantura nova! A tko se sve tamo krije? Profesor i rijetka ptica (za enciklopediju kratka skica). Neobično drvo i par čudaka (iznenadnih pjesnika). Julija s teleskopom i dadilja s jastukom (toliko stara priča da vam se neće dati ponovno je slušati). I na samom kraju povratak na početak. Likovi isti ali malo drugačiji. Kad čitaš, to ti je tako! Svako se biće promijeni zbog neke priče.

U najnovijoj predstavi Teatra Poco Loco namijenjenoj mlađem uzrastu govorimo o čitanju, o knjigama, o mašti. Kroz projekt “Priča mi se priča”, koje naše kazalište provodi već pet godina, iz prve ruke vidimo koliko djeca uživaju u pripovijedanju i neposrednom sudjelovanju u njemu. Slušanje i čitanje priča potiče djecu na razgovor s njihovim odraslima, na kreativno izražavanje, upoznaje ih s nekim novim životnim temama. Poistovjetiti se s nekim likom čitatelja može utješiti, poručiti mu da nije sam. Isto tako kroz priče razvijamo empatiju prema drugačijima od nas. Voljeli bismo ovom predstavom najmlađe uvesti u beskrajni svijet literature, otkriti im djelić svega “što se može čitati”: od zvijezda do enciklopedije. Želimo šapnuti odraslima da budu strpljivi: treba biti kreativan i pronaći način kako danas djecu upoznati s knjigama, autorima, likovima koji su utjecali na to da i mi postanemo ovakvi ljudi kakvi jesmo.

Autorica teksta: Dunja Fajdić

Režija: Morana Dolenc

Igraju: Zrinka Kušević i Maja Kovač / Maja Katić

Više o predstavi možete pročitati OVDJE.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here