OTVORENJE IZLOŽBE MOŽE I BEZ STRUJE!

0
794
U utorak, 17. svibnja 2022. s početkom u 19 sati galerija Modulor Centra za kulturu Trešnjevka otvara izložbu predmeta od keramike pod nazivom Može i bez struje!. Radovi su nastali na radionici Dekoracija keramike tehnikom poliranja i primitivno paljenje keramike, voditeljice Danijele Pičuljan.

Izložba predstavlja radove 21 autora, sudionika na radionici kojoj je cilj bio odmaknuti se od svakodnevnice i tehnologija kojima smo svakodnevno okruženi  te odgovoriti na pitanje: je li još uvijek moguće izrađivati keramiku kao što su to radili naši preci? Dakako da jest!

Uz glinu, dovoljne su samo naše ruke i jednostavna alatka. Polagani, meditativni proces izrade predmeta od gline kao i proces poliranja površine stijenke odmiče nas od užurbanosti svakodnevnice te vraća fokus na kreaciju. Primitivna keramika ne mora biti gruba ili običnog izgleda i ova izložba rezultat je radionice koja je zamišljena kao povratak u jednostavnije vrijeme, pružiti znanja za izradu keramike bez potrebe za električnim pećima i skupe opreme, ponovni dodir sa našim iskonskim iskustvima oblikovanja gline/zemlje i okupljanja uz vatru.

 
Izložba se može besplatno pogledati od 17.5. do 10.6.2022. radnim danom od 10 do 20 sati.
 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here