„ŽENICI“ – PREDSTAVA KOJA ĆE VAS NASMIJATI I RAZGALITI

0
47

Centar za kulturu i informacije Maksimir poziva vas 13.05.2022. – 19:30 sati na melodramsku duo dramu, mladog, splitskog  autorskog tima ”Ritam igre”

 

”Ženici” su nastali prema istoimenom tekstu Ilije Zovka.

Predstava govori o sudbini dvoje pojedinaca i njihovih obitelji smještenih u ambijent dalmatinske Zagore. Njihovi karakteri ocrtavaju život u malom mjestu i progovaraju o nesvjesnom nasljeđu koje se godinama prenosi s predaka na potomke kao dio kulturne baštine Dalmacije koja je, kako Ljubo Stipišić Delmata kaže, „povišću pritrujene”, napaćena i ponosna.

„Ženici” su na određeni način reprezentativni primjer ruralnog podneblja, bilo koje regije, na našim prostorima i  indirektno se bave  temom odnosa sela i grada.

Kroz  komiku i apsurd, naša dva junaka, zbližavaju se prisiljeni provesti izvjesno vrijeme zajedno. Njihove različite sudbine i različiti pogledi na svijet, protokom vremena,bivaju potisnute u drugi plan i  postaju izvor bogastva  različitosti.

 

Možemo ih promatrati i kao melodramu o toleranciji i pokušaju pronlaženja zajedničkog jezika kroz ljudskost, strpljenje i razumijevanje. 

Autorski tim:

Glumci:  Pere Eranović i Ivan Baranović

Režija:  Pere Eranović i Ivan Baranović

Ton/ Svjetlo:  Miho Dolina

 

Ulaznice možete kupiti po cijeni od 40,00 kn, u gotovini, sat vremena prije početka predstave na blaganji Centra (Švarcova 18.).

Kontakt za rezervacije ulaznica: ninaveselynekic@gmail.com

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here