Žrtve vremena: 6. broj Morine kutije dostupan za čitanje

0
432

        Žrtve vremena: 6. broj Morine kutije dostupan za čitanje

 

            Dana 26. siječnja 2024. online časopis za spekulativnu fikciju Morina kutija objavio je novi broj, koji je sada dostupan za besplatno preuzimanje s web stranice i čitanje. Časopis se može skinuti ili izravno s web adrese morinakutija.com/mag u formatima epub, mobi i pdf, ili s platforme Smashwords.

         Morina kutija, br. 6 (siječanj, 2024.) okupila je 19 priča i 7 stripova na otvorenu temu i posebnu temu broja: “Žrtve vremena”, na hrvatskom, srpskom i engleskom jeziku, autora iz Hrvatske, regije i SAD-a. U broju mogu se naći, između ostaloga, priče o duhovima, smrti i umiranju, besmrtnosti i onima koji je pokušavaju postići i vremenskim petljama, a sve to provučeno kroz humor, jezu, melankoliju ili filozofska promišljanja. Od fantastike, znanstvene fantastike i horora, od umirovljenih slashera do svemira, od ekoloških katastrofa do korporativnih poslova, ovaj broj će vas nasmijati, prestrašiti i zabaviti. Osim priča i stripova, broj donosi i esej Lee Katarine Gobec “Umjetnički kolaps modernog doba – generativni AI i njegove posljedice”, o gorućoj temi koja se tiče sviju nas u književnosti i vizualnoj umjetnosti.

         Morina kutija online je časopis za spekulativnu fikciju koji izlazi dvaput godišnje. Dosad je bjavljenoe 6 brojeva koji su i dostupni za besplatno skidanje izravno sa stranice Morine kutije i platforme Smashwords. Osim priča i stripova, časopis objavljuje i recenzije knjiga, popise preporuka za čitanje i eseje na web stranici morinakutija.com. U sklopu časopisa izlazi i podcast o pisanju i objavljivanju fantastike Mora FM, dostupan na platformama za slušanje podcasta poput Apple Podcasta, Google Podcasta, Spotifya i ostalih. Na našem YouTube kanalu pričamo o knjigama i vodimo online knjiške diskusije.

        Upiti se mogu slati na morinakutija@gmail.com, a časopis ima i Facebook i Instagram stranice, @morinakutija, na kojima sve veći broj ljubitelja spekulativne fikcije prati aktualne novosti iz svijeta fantastike, znanstvene fantastike i horora.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here