Slikovnica “Dobrotić”

0
1955

Slikovnica “Dobrotić” je peto po redu kreativno djelo nagrađivanog autora Borisa Kralja. Kroz simboliku monologa u stihovima koje glavni likovi (djevojčica i njezin prijatelj dječak nadimka Dobrotić) izgovaraju u raznim životnim situacijama karakterističnima za djecu, dolazimo do spoznaje kako svi u sebi trebamo njegovati duh dobrote, tolerancije, snošljivosti i te vrijednosti prenositi na druge… Slikovnica je namijenjena za čitanje s djecom i djeci kako bi ih se potaknulo na razgovor o tome što je dobro, a što loše te ukazalo na pozitivne oblike ponašanja i interakcije s okolinom. Kao takva ona je i poučna te Vam uz malo mašte može poslužiti kao pomagalo kad s djecom želite porazgovarati o kontrastu dobro/loše.

Boris Kralj član je Likovne sekcije, Kulturno-umjetničkog društva “Podravka” i član nekoliko likovnih sekcija na području Koprivničko-križevačke županije.
Kontinuirano kao autor gostuje u mnogim knjižnicama i vrtićima diljem Hrvatske te nastavlja aktivno raditi na novim pričama i slikovnicama. 

Osim što piše slikovnice i sam ih oslikava, u svoje slobodno vrijeme slika, te svoje slike izlaže na zajedničkim i samostalnim izložbama.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here