SLIKARSTVO: Danijel Peršić – remek djela iz Sombora

0
4171

Foto naslovnice: Ukleti Holanđanin

 

Danas predstavljamo mladog i talentiranog slikara iz Srbije iz Sombora – Danijela Peršića. Autor improvizira i stvara radove na raznim materijalima u punoj paleti boja kako je učio od svojeg akademskog slikara i likovnog pedagoga profesora Miloša Pejovića. U ovoj galeriji predstavljamo slike rađene tehnikom ulje na platnu.

Danijel je umjetnik od rođenja. Svoj talent odlučio je nesebično prenijeti na mlade i djecu neumorno radeći s njima da im podari radost i čaroliju slikanja i života. Uživajte u galeriji slika Danijela Peršića.

 

 

 

O autoru: Danijel Peršić rođen je 9. veljače 1978. U Somboru (Republika Srbija). Završio je srednju građevinsku i dva razreda više privatne umjetničke škole (smjer slikarstvo i restauracija). Do sada je imao deset samostalnih izložbi u svojoj zemlji i zajedničkih izložbi na raznim festivalima u zemlji i inozemstvu.
Sudionik je mnogih likovnih kolonija u zemlji i inozemstvu, dobitnik mnogih nagrada i priznanja na raznim natjecanjima.
Jedan je od osnivača umjetničkog udruge „Umetnički studio Sombor“ gde je jedan od zastupnika. U udruzi uči i radi s djecom i mladima koje uspješno priprem za upise u srednje umjetničke škole i umjetničke fakultete. Pored mnogih radionica, organizira kolonije i izložbe, umjetnička natjecanja za djecu i mlade. Trenutno ima 70 izuzetno talentirane djece i mladih, a kako odlaze na studije i ostave prazno mjesto tako se i popuni novim učenicima i to je kontinuitet koji traje. Radionice za učenike se održavaju četiri puta tjedno plus pripreme za škole. Za Danijela sve je to rad od srca. Najveća nagrada za Danijela je kada nagrade osvajaju njegovi učenici na lijepim i ozbiljnim natjecanjima u zemlji i inozemstvu.

Danijel za sebe kaže:
“Umetnik sam od rođenja a svoj svet stvaram koristeći se raznim likovnim tehnikama, improvizujem na raznim materijalima, I sve u punoj paleti boja ,kako me je i učio moj profesor Akademski slikar i likovni pedagog ; Profesor Miloš Pejović uz kojeg sam provodio mnogo godina i sve do kraja njegovog života..

Za mene je to večnost, jedna istinska snaga stvaranja kroz sve likovne pravce…”

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here