Nacionalni kviz za poticanje čitanja 2020.

0
1669
Foto: Patrick Tomasso -Unsplash

Foto: Patrick Tomasso – Unsplash

“Nacionalni kviz za poticanje čitanja je natjecanje organizirano s ciljem da se dodatno potakne čitanje kod mladih čitatelja od 4. do 8. razreda. Kviz se realizira putem mreže narodnih i školskih knjižnica u Hrvatskoj i dijaspori.

Kviz se tradicionalno provodi u Mjesecu hrvatske knjige, a već više od 20 godina organiziraju ga Knjižnice grada Zagreba – Hrvatski centar za dječju knjigu i Odjel za djecu i mladež s Mediotekom Gradske knjižnice. Od 2011. godine kviz se provodi online, a od 2019. godine prilagođen je i prikazu na pametnom telefonu.  

Ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige posvećen je planetu Zemlji, s motom Razlistaj se! U skladu s tim, naziv Nacionalnog kviza za poticanje čitanja 2020. godine je Istraživači planeta Z.

Zbog epidemiološke situacije i kompleksne nabave knjiga za školske knjižnice izvan roka, za ovogodišnji kviz, umjesto pročitanih 3 knjiga, treba proučiti ponuđene provjerene online izvore informacija koji su dio pitanja u kvizu. 

Na završnoj svečanosti Nacionalnog kviza za poticanje čitanja javno se izvlače glavna i utješne nagrade, uz prigodan kulturni program.”

Izvor teksta.

Kviz je dostupan preko poveznice. 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here