Natječaj za najbolji neobjavljeni dramski tekst na hrvatskom jeziku za mlade autore do 35 godina

0
752
Foto: Kimberly Farmer - Unsplash

Foto: Kimberly-Farmer – Unsplash

 

Najbolji dramski tekst izabran od strane žirija koji će imenovati HNK Mostar bit će praizveden u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru.

Propozicije natječaja su:

  • dramski tekst treba biti napisan na hrvatskom jeziku
  • dramski tekst može pripadati bilo kojoj dramskoj vrsti ili žanru
  • dramski tekst ne može biti iz oblasti lutkarstva ili književnosti za djecu
  • dramski tekst ne može prethodno biti objavljen ili scenski postavljen – insceniran
  • dramski tekst potrebno je dostaviti u elektroničkoj formi (MS WORD i pdf)
  • pravo sudjelovanja na Natječaju imaju sve punoljetne osobe do navršenih 35 godina starosti do dana zaključenja Natječaja, odnosno do 1. siječnja 2021. godine.

Autor/ica prvoplasiranog teksta prijavom na ovaj Natječaj ustupa puna autorska prava Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru za kazališne inscenacije djela u okviru repertoara i programsko-produkcijske djelatnosti HNK Mostar. U budućoj distribuciji dramskog teksta (nakon praizvedbe u HNK Mostar) autor/ica zadržava autorska prava za svako novo uprizorenje.

Nagrade

Autor/ica najboljeg dramskog teksta bit će proglašen/a laureatom „Nagrade za najbolji neobjavljeni dramski tekst na hrvatskom jeziku za mlade autore do 35 godina“ koja se sastoji od plakete i novčanog dijela nagrade u ukupnom neto iznosu od 1.500,00 EUR (slovima: tisuću i petsto eura) s plaćenim porezom i doprinosima, što će biti regulirano zasebnom odlukom i ugovorom s autorom/icom. Također, najbolji dramski tekst bit će praizveden u HNK Mostar u 2021. godini.

Bit će dodijeljene plakete i novčane nagrade autorima/icama drugoplasiranog i trećeplasiranoga dramskog teksta u iznosu od 500 EUR (slovima: pet stotina eura).

Nagrade dodjeljuje HNK Mostar.

Rokovi i način dostavljanja tekstova

Dramski tekst u elektroničkoj formi (MS WORD i pdf) potrebno je dostaviti do 1. siječnja 2021. godine na adresu e-pošte: natjecaj@hnkmostar.ba.

U tijelu elektroničke poruke potrebno je navesti sljedeće podatke:

  1. ime i prezime autora
  2. datum i mjesto rođenja
  3. adresu stanovanja
  4. broj mobitela.

Svi pošiljatelji, odnosno sudionici natječaja, dobit će povratnu poruku kao potvrdu o primitku dramskoga teksta u roku od najviše 3 dana.

Rezultati Natječaja bit će objavljeni na službenim internet stranicama HNK Mostar (www.hnkmostar.ba) i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske (www.hrvatiizvanrh.gov.hr) 15. veljače 2021. godine.

Izvor i ostali detalji natječaja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here