U sklopu 2. InPuT Festa Karlovac priprema se velika izložba Zlatka Boureka

0
534
Foto: Pixabay

Povodom drugog International Puppet Theatre Festival Karlovac pod imenom – InPuT Festival Karlovac priprema se velika izložba hrvatskog slikara, redatelja, animatora, crtača, scenografa, kostimografa i ilustratora Zlatka Boureka.

Festival koji se prvi put organizirao 2022. godine predstavio se kao ključni događaj koji je okupio tisuće posjetitelja u gradu Karlovcu. Uz bogat program koji se sastoji od predstava, radionica i ostalog popratnog sadržaja, publika će ove godine moći uživati i u velikoj izložbi Zlatka Boureka.

U sklopu izložbe predstavit će se bogati kazališni opus Zlatka Boureka koji po mnogočemu odstupa od klasičnog kazališta lutaka. Samo njemu svojstven stil u kojem se vidi svijet neiscrpne originalnosti i kreativnosti suočit će posjetitelje s jedinstvenim doživljajem koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Radovi ovog jedinstvenog umjetnika, koji je stvarao ne klasičnu i originalnu verziju fantastičnoga realizma, biti će izloženi u Gradskom kazalištu Zorin dom. Izložba će biti otvorena za posjetitelje tijekom trajanja festivala, od 23. do 27. svibnja 2023., te će ulaz biti besplatan.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here