Natječaj za odabir likovnog rješenja poštanske marke Republike Hrvatske „Međugeneracijska solidarnost“

0
127
Foto: Bodobe - Pixabay

Rok: 2. lipanj 2023. godine.

“Hrvatska pošta u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje već 16. godinu organizira likovni natječaj za učenike osnovnih škola u kojem učenici imaju priliku nacrtati motiv poštanske marke Republike Hrvatske na zadanu temu. Tema ovogodišnjeg natječaja za poštansku marku je „Međugeneracijska solidarnost“. Ovim projektom želi se potaknuti učenike te profesore likovne kulture i razredne nastave na izradu motiva poštanske marke. Tema ovog natječaja svake godine potiče djecu na likovno stvaralaštvo, ali, osim toga, uvijek pobuđuje i na promišljanje tema važnih za mladež.

Profesori likovne kulture i razredne nastave odabiru 10 najboljih radova na razini škole i šalju ih Hrvatskoj pošti zaključno s 2. lipnja 2023. godine. Svečanost uručenja nagrade pobjedniku i promocija poštanske marke održat će se u rujnu 2023.

Učenik čiji rad pobijedi bit će potpisan na poštanskoj marki, a njegovo ime i djelo tako će obići cijeli svijet jer će i ova poštanska marka vrijediti za plaćanje poštanskih usluga. U natječaju mogu sudjelovati svi učenici osnovnih škola sa stalnim boravištem ili prebivalištem u Republici Hrvatskoj, a pobjednik natječaja osvojit će prijenosno računalo i pisač.”

Izvor teksta i detalji natječaja: posta.hr

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here