PUTOKAZI: NOVI SINGL I SPOT “TUŽNA”

0
1271

 

PUTOKAZI ZAVRŠILI SNIMANJE GLAZBENOG VIDEO OMNIBUSA „MEANDRI“ S KOJEG PREDSTAVLJAJU NOVI SINGL I SPOT “TUŽNA”

 Putokazi predstavljaju novi singl s 14. po redu, od kritike hvaljenog, albuma “Meandri“. 

Kao peta ‘postaja’ ujedno i netom završenog igranog filma u formatu omnibusa, singl „Tužna“ uistinu je tužna pjesma: „Kome je do istine zna prigrliš li život, prigrlio si i bol. Doista, ne postoji nitko tko nije nekoga ‘izgubio’ u fizičkom ili čuvstvenom svijetu. Svi smo uronjeni u ‘veliku životnu vodu’ u pokretu, koja ‘meandrira’ zavojima na kojima protječemo i ‘punimo’ vrijeme svoje fizičke pojavnosti“.

Glazbeni video omnibus, novi uradak Putokaza, skup je različitih čitanja na temu Smrti i prolaznosti, talentirane mlade autorice i redateljice Gee Rajić, koja za video „Tužne“ kaže: „Video je metafora dvojakog putovanja, onog prije i poslije smrti. Odlazak je simbolički predstavljen hodom i vlakom. Hod je alegorija slobodne volje, donošenja odluka i biranja vlastitog puta, a vlak predstavlja predodređeni, pasivan odnos.

U videu, koji je sniman u unutrašnjosti Istre, Vele Drage i Limskog kanala, sudjeluju Antonela Brenko i djevojčica Ema Šuran. 

     

 

Tužna,
Glazba, tekst, vokalni aranžman Miranda Đaković
Instrumentalni aranžman Zoran Majstorović i Iztok Turk

Akustična gitara i glas Miranda Đaković
Arapska lutnja, akustična gitara, bisernica i udaraljke Zoran Majstorović
Vokali Jasmina Sokoli, Mia Dorčić, Antonia Svetina, Helena Živković, Vedrana Lisica, Tea Mirth, Dolores Marinić, Magda Martedić Šimac, Branka Matić Dereta

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here