PREMIJERA PREDSTAVE ZA DJECU 4+ HRVATSKE VILE I VJEŠTICE

0
1737

 

U utorak, 3. studenog 2020. s početkom u 19 sati u Centru za kulturu Trešnjevka bit će premijerno izvedena predstava za djecu “Hrvatske vile i vještice” Kazališta Prijatelj.

Predstava „Hrvatske vile i vještice“ je šaljivo „znanstveno“ predavanje obogaćeno uprizorenjima hrvatskih usmenih narodnih priča i legendi u kojima se pojavljuju ti, svakako najpopularniji, ženski likovi mitova i bajki. Djeca će u ovoj predstavi na zabavan i duhovit način saznati neke činjenice o njihovom izgledu, karakteru, i sklonostima.  Premda su vještice i vile na prvi pogled i u većini priča  izgledom i karakterom posve suprotstavljene, u ovoj predstavi ćemo saznati da i jedne i druge mogu pomagati, ali i naškoditi ljudima. Zato je pametno biti u dobrim odnosima s njima. Moramo poštovati i čuvati priče o njima jer ih je sve manje, a svijet bez vila i vještica bio bi jako dosadno i ružno mjesto. Ideje za dramatizaciju preuzete su iz narodnih priča koje su sakupili Jozo Vrkić, Vid Balog, Darinka Hanžek, Josip Kekez, Joža Skoka i drugi.

Dramatizacija i režija: Hrvoje Zalar

Scenski pokret: Maja Đurinović

Glume: Anja Đurinović Rakočević, Vini Jurčić i Hrvoje Zalar

Produkcija: Kazalište Prijatelj

PRETPREMIJERA PREDSTAVE ĆE BITI U PETAK, 30. LISTOPADA 2010. U 18 SATI. ZA NAVEDENI DATUM ULAZNICE SU U PRETPRODAJI https://cekate.hr/program/hrvatske-vile-i-vjestice-predstava-namijenjena-djeci-4/

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here