Poziv na sudjelovanje u radionici glazbenih videospotova i montaže

0
291

Umjetnička organizacija Istra film poziva sve zainteresirane filmoljupce da se prijave na sudjelovanje u radionici videospotova i montaže.

Kroz svijet glazbenih spotova polaznike će voditi Igor Modrić, redatelj i montažer te snimatelj Robert Kalčić koji zajedno potpisuju više od 400 glazbenih videospotova i nekoliko dokumentarnih filmova. Vođeni primjerima iz spotova koje su zajednički stvarali, voditelji će govoriti o dobrim i lošim iskustvima, motivaciji i cjelokupnom procesu izrade glazbenog videospota: od ideje do realizacije. Polaznici će kroz radionicu naučiti osnove montaže, od odabira najboljih scena, izrade sekvence, montažnih spona, izrade uvodne i odjavne špice, sinhronizacije slike i zvuka, do pravila kadriranja i korištenja različitih vrsta rasvjete.

Radionica će se održati u ponedjeljak, 28. lipnja s početkom u 19:30 u Gradskoj loži u Kastvu (Trg Matka Laginje), uz prijenos uživo putem platforme Vimeo.

Sudjelovanje na radionici je besplatno uz obaveznu prijavu e-mailom na adresu: info@historyfilmfestival.com do petka, 25. lipnja. U prijavi je potrebno naznačiti hoćete li fizički prisustvovati ili pratiti radionicu online.

Radionica glazbenih videospotova i montaže dio je programa Digitalni susreti kojega je podržalo Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.

Radujemo se Vašem dolasku!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here