Počinje 24. Cest is d’Best

0
823
Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

 

Vrijeme održavanja: 19.08.2020. – 23.08.2020. 

“Festival Kraljeva ulice “Cest is d’Best” je međunarodni, multimedijalni ulični festival koji njegujući zagrebački identitet, oživljava gradske trgove i ulice, vraća im šarm i optimizam. Briše granice između etabliranih oblika kulture i “alternative”, zbližava sve generacije građana kroz različite kulturne afinitete jer baš svi mogu sudjelovati u programu!”

“Već dobro poznata našim ‘Cestoljupcima’, Utrka smetlara garantira odličnu zabavu i uvod u d’Best atmosferu i vibru koja će u Zagrebu biti prisutna idućih pet dana”, navode organizatori.

Istoga dana, u 18,30 sati, na Europskom trgu kreće tradicionalna karnevalska povorka koja, uz sudjelovanje brojnih plesača, zabavljača, muzičara i likovnjaka službeno otvara najstariji ulični festival u Hrvatskoj.

Ove godine u povorci gostuje Festival Indije, koja je zemlja partner festivala, kao i Udruga Afro badinya.

Glavne festivalske pozornice bit će na Zrinjevcu, Trgu Europe i Cvjetnom trgu, a građani će nastupe cirkuskih, likovnih i glazbenih umjetnika također moći doživjeti u Bogovićevoj, Gajevoj, Praškoj i Tkalčićevoj ulici.

Na Zrinjevcu, koji će večerima biti rezerviran za plesnjake i nastupe, prve festivalske večeri nastupa glazbenik Stjepan Jimmy Stanić.

Program za najmlađe također se održava na Zrinjevcu, gdje će svakoga dana od 10 sati biti organizirane likovne, eko i edukativne radionice, a kasnije će svi posjetitelji moći učiti osnovne cirkuske vještine poput žongliranja, vrćenja koluta, hodanja po žici ili plesa na svili.

Za djecu će biti organizirane kazališne, lutkarske i cirkuske predstave, a svim posjetiteljima bit će dostupni sportski rekviziti za rekreaciju i zabavu na travi.Na Trgu Europe bit će smještena pozornica na kojoj će nastupati Bosak & The Second Hand Band (četvrtak), Mangroove (petak), Ljetno kino (subota) te elektronski duo Cura & Dečko (nedjelja). Svi koncerti počinjat će u 21 sat.

Cvjetni trg u poslijepodnevnim će satima posjetiteljima ponuditi nekoliko sati svirke u “režiji” uličnih svirača na tzv. “tepih pozornici”, dok su večernji sati rezervirani za nastupe cirkuskih umjetnika. Ove godine festival će ugostiti desetak stranih i stotinjak domaćih glazbenih, likovnih i scenskih umjetnika.

IZVOR

WEB STRANICA

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here