Međunarodni fotografski natječaj na temu Čovjeka

0
508
Foto: Pixabay

Rok: 16. 1. 2023. do ponoći

PRAVILA NATJEČAJA:

 1. Tema natječaja je Čovjek. Pojam čovjek koji se koristi u ovom natječaju za fizičke osobe u muškom rodu neutralan je i odnosi se na jednak način na osobe muškoga i ženskoga spola.
 2. Na fotografiji treba biti prisutan čovjek u bilo kojoj životnoj situaciji: stvaranju, radu, odmoru, igri, razgradnji, ratu, tuči itd.
 3. Na natječaju mogu sudjelovati samo punoljetne osobe /18 +/.
 4. Svaki autor sudjeluje s najviše šest /6/ fotografija koje nisu starije od dvije godine. Poželjno je da fotografije nisu izlagane u Rijeci.
 5. Za sudjelovanje na natječaju plaća se kotizacija u visini od 10 € /eura/ na račun kluba /Erste banka/  IBAN HR5924020061100135039  u rubriku Opis uplate treba upisati Čovjek 2023.
 6. Fotografije moraju biti u JPG formatu, minimalne rezolucije 300 dpi i minimalne duže strane 45 cm. Dopuštena veličina datoteke najviše 4 MB.
 7. Fotografije koje se prijavljuju ne smiju sadržavati nikakve autorske zaštitne znakove, vodene žigove ili slično.
 8. Fotografije se isključivo šalju u digitalnom  formatu. Na e-adresu: natjecajifkri@gmail.com
 9. Svaki autor uz fotografije prilaže pravilno popunjenu prijavnicu.
 10. Autor, sudionik ovoga natječaja, ispunjavanjem i slanjem prijavnice potvrđuje  da prijavljuje autentično snimljene fotografije te preuzima odgovornost za sadržaj prijavljenih fotografija.
 11. Obrada fotografije u programima za uređivanje fotografije dopuštena je do mjere koja ne narušava i ne mijenja osnovni smisao snimljenoga sadržaja.
 12. Fotografije mogu biti u boji, monokromatske i crno-bijele.
 13. Datoteke fotografija trebaju biti potpisane:  redni broj, ime i prezime autora i naziv fotografije, npr.: 1. Marko Markovic, Setaci
 14. Kod potpisivanja fotografija /datoteka/ ne koristite kvačice na slovima koja to imaju Na prijavnici istim redoslijedom upisati fotografije, ali normalno koristiti kvačice na slovima  koja to imaju.
 15. Autorsko pravo: Autor ispunjavanjem i slanjem prijavnice daje suglasnost organizatoru natječaja Čovjek da bez naknade može objavljivati prijavljene fotografije uz jasan potpis autora, a u svrhu promocije fotografskog stvaralaštva i ovoga projekta.
 16. Neke fotografije bit će tiskane na promotivnim materijalima natječaja i izložbe Čovjek. Svi oblici objave su nekomercijalne vrijednosti i jedina im je svrha promocija izložbe i autora. Moralna autorska prava, u smislu ispravnoga potpisivanja autora u svim oblicima objave, bit će u potpunosti poštovana.
 17. Ime selektora izložbe organizator će objaviti po zaključenju natječaja.
 18. Organizator će od odabranih i izloženih fotografija izraditi katalog u PDF formatu i dostaviti ga svim sudionicima natječaja na e-adresu koja je navedena u prijavnici.

 

Detalji, izvor natječaja i prijavnica: fotoklubrijeka.hr

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here