NAGRADNI NATJEČAJ ZA NAJBOLJU KRATKU PRIČU „SEAD IVAN MUHAMEDAGIĆ“

0
360
Foto: C. K.

Povodom obilježavanja Dana Hrvatske knjižnice za slijepe 18. travnja, Hrvatska knjižnica za slijepe raspisuje nagradni natječaj za najbolju kratku priču. Natječaj je od ove godine nazvan  i posvećen rano preminulom Seadu Ivanu Muhameadgiću, germanistu, prevodiocu, velikom poznavatelju knjige i pisane riječi.

Na natječaj se mogu javiti slijepi i slabovidni državljani Republike Hrvatske. Natjecati se mogu osobe starije od 18 godina. Tema je slobodna.

Natječaj je javan, a tri najbolje priče novčano ćemo nagraditi.

Autori uz priču trebaju napisati svoje puno ime i prezime, telefon i adresu, te poslati kratke podatke o svom životu i radu.

Prosudbeno Povjerenstvo prima samo jedan rad od svakog autora. Radovi ne smiju biti duži od 5 kartica teksta (1 kartica teksta – 1800 znakova) i ne smiju biti uzeti iz dužeg proznog teksta. Priče moraju biti napisane na hrvatskom jeziku i ne smiju biti prethodno objavljivane.

Radovi se šalju na Brailleovom pismu ili na standardnom tisku i po mogućnosti u digitalnom zapisu na adresu Hrvatska knjižnica  za slijepe, Šenoina 34, Zagreb ili na e-mail adresu Knjižnice hkzasl@hkzasl.hr s naznakom za natječaj „Kratka priča“.

Rok za slanje priča je 18. ožujak 2023. godine.

Za sve dodatne informacije može se nazvati Ljerku Dinjar na broj telefona 01/6444-046.

Izvor: hkzasl.hr

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here