KONCERT U POVODU DANA ŽENA

0
1174

 

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana žena pozivamo Vas na koncert 7.3.2021. – 19:00 sati u Centar za kulturu i informacije Maksimir (Švarcova 18)

Međunarodni dan žena obilježava se svake godine 8. ožujka. Simbolizira dugu povijest borbe za ženska prava, kao što su pravo glasa, pravo na rad, pravo na legalizaciju pobačaja i dr.

Prva inicijativa potekla je od američke Socijalističke stranke 1909., a iduće godine na Međunarodnoj konferenciji socijalistkinja u Kopenhagenu, na poticaj Njemice Clare Zetkin izglasano je načelo proglašenja Međunarodnog dana žena, ali bez utvrđenog datuma. Godine 1977. Ujedinjeni narodi proglasili su 8. ožujka “Međunarodnim danom za prava žena i za mir”.

Centar za kulturu i informacije Maksimir u suradnji s poznatim glazbenicima sopranisticom Sandrom Bagarić i pijanistom Darkom Domitrovićem organizira koncert za Vas u povodu Dana žena.

Koncert je besplatan, ali zbog epidemioloških mjera potrebna je rezervacija mjesta.

Rezervirajte vaše mjesto na mail: nina.vesely.nekic@cki-m.com ili putem sms-a na mob: 091/896-9945 s imenom, prezimenom i brojem željenih mjesta.

Veselimo se vašem dolasku.

Vaš CKIM

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here