Jež, zeko, mačka, riba i ostali – slikovnice Borisa Kralja

0
1334

Boris Kralj je rođen u Zagrebu, a školovanje je završio u Križevcima. U jednom dijelu svoje bogate karijere radio je u Koprivnici kao radijski urednik i voditelj emisija za djecu i mlade, što ga, također kao slikara amatera, potiče da se okuša u pisanju i ilustriranju slikovnica. Njegova prva slikovnica »Mali jež i zeko« doživjela je veliki uspjeh ušavši u finalni izbor za nagradu »Ovca u kutiji«, prema ocjeni dječjeg žirija u sezoni 2015./2016. godine.
Uskoro je uslijedila nova uspješnica »O mački, ribi i ostalima«, prema kojoj je pripremljena i lutkarska predstava. Ova slikovnica nadmašila je uspjeh prethodne te je osvojila prvu nagradu na istom natječaju u sezoni 2017./2018. godine, također prema ocjeni dječjeg žirija i tako postala najbolja slikovnica u Hrvatskoj.

Član je Likovne sekcije, Kulturno-umjetničkog društva “Podravka” i član nekoliko likovnih sekcija na području Koprivničko-križevačke županije.
Kontinuirano kao autor gostuje u mnogim knjižnicama i vrtićima diljem Hrvatske te nastavlja aktivno raditi na novim pričama i slikovnicama. 

Osim što piše slikovnice i sam ih oslikava, u svoje slobodno vrijeme slika, te svoje slike izlaže na zajedničkim i samostalnim izložbama.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here