FOTOGRAFIJA – Denis Kožljan

0
1143

Denis Kožljan, rođena 13.08. 1961. u Puli gdje danas živi i stvara. Iako je po struci odgajatelj predškolske djece, od polaska u mirovinu, dakle već desetak godina, piše, slika i bavi se fotografijom. Intenzivnije je počela iskazivati svoju kreativnost koja čući negdje njoj od prvih školskih dana. Sloboda, prostor, humanost na djelu, to je samo djelić onoga što zaokuplja njene misli, bilježi perom, škljocanjem fotića ili na slikarskom platnu- prostor, prirodu, zapravo motivi njezinih fotografija su nebo, zemlja, zrak i voda. Zalasci sunca, buđenje zore, krajolici Istre, cvijetovi, kukci su najčešći motivi njenih fotografija u boji ali također i crnoj bijeloj tehnici. Kako je Denis, žena u kojoj neprestano tinja plamičak ljubavi, sasvim je očito da se ta ljubav prenosi i na njezina stvaralačka djela. Imala je do sada jednu izložbu fotografija u sklopu glazbeno poetske večeri u Klubu umirovljenika Pula, o kojoj svjedoči i video uradak. Ona ni jedno svoje djelo ne prodaje jer kako kaže, u trenutku kad čovjek želi za svoj umjetnički rad, zaraditi materijalnu korist, onda to više nije ono pravo. Zato ona svoje radove i slike kao i knjige koje piše, razmjenjuje s kolegama i poklanja prijateljima. Na fb profilu pod nazivom Denis Kožljan (umjetnica) predočeni su njezini kreativni uradci kao i u grupama koje vodi i fb stranicama. Također možete uguglati njeno ime i prezime i informirati se o onome što krasi ovu svestranu umjetnicu.

     

       

             

  

     

    

Autoricu se može pratiti preko nekoliko facebook profila:

https://www.facebook.com/denis.kozljan

https://www.facebook.com/groups/162163333960610/

https://www.facebook.com/bestmacrophotosgroup/

https://www.facebook.com/denispjesnikinja/

https://www.facebook.com/deniskozljanpiseprozu/

 

Autorica je 21.03. 2013. u Čitaonici Kluba umirovljenika Pula imala izložbu fotografija pod nazivom “Vrijeme rađanja” koje je dokumentirano videom. Video je nastao prilikom prve samostalne foto izložbe, a povodom Dana šuma i Svjetskog dana poezije, što nije slučajno… autorica Denis Kožljan govori o svojoj izložbi i nastajanju fotografija, a nekoliko njenih kolega pjesnika, dalo je svoj obol recitacijama, Vrijeme rađanja povezano sa početkom Proljeća.

 

O autorici: Denis Kožnjan je rođena u Puli, 1961. Po zanimanju odgajateljica djece predškolske dobi, Majka dvoje odrasle djece, u mirovini. Humanista, organizirala mnoge glazbeno poetske večeri, susrete, humanitarne koncerte. Na prvom mjestu sebe smatra književnicom ali također su njena velika ljubav i fotografije te slikarstvo (akril na platnu).

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here