FOTOGRAFIJA: Boris Fabijanec – priroda Šoderice i Prekodravlja

0
772

Centar kulture predstavlja fotografije člana KUD Podravke Borisa Fabijanca. U predstavljenoj seriji fotografija autor donosi prizore Šoderice i Prekodravlja. Motivi kojima Boris posvećuje pažnju prilikom fotografiranja su izlasci i zalasci sunca te motivi iz prirode što mu je ujedno i najveća inspiracija. 

Skriveni dijelovi Šoderice i Prekodravlja u objektivu Borisa postaju ponovno otkriveni u zaustavljenoj čaroliji trenutka čudesne prirode. Zaustavljeni trenuci na fotografijama pozivaju promatrača da postane aktivni sudionik prirode u Podravini. Autor je zabilježio najsitnije nepomične detalje (cvijeće na tlu) do detalja u pokretu (životinje) čime ukazuje da ima oko za trenutak i strpljenje potrebno da bi se upoznala priroda. U ovom užurbanom svijetu autor nas svojim fotografijama poziva da se vratimo u prirodu i postanemo strpljivi promatrač čuda koje se oko nas događa svaki trenutak. Naoko obični prizori kao što je zalazak sunca ili cvijeće postaju predmet meditativnog promatranja i produbljivanja povezanosti sa prirodom u fotografijama autora. 

Svoje radove Boris je već imao prilike prikazati na grupnim izložbama u sklopu Noći muzeja 2020. godine te na izložbi Hortikultura koprivničkog groblja 2019. godine.

 

O autoru: Boris Fabijanec rođen je u ožujku 1982. godine te trenutno živi u Koprivnici. U KUD Podravka učlanjuje se 2018. godine. Interes za fotografiranje Boris razvija 2016. godine kada uzima očev fotoaparat u ruke i počinje samostalno fotografirati. Boris Fabijanec dostupan je na telefonskom broju 099/6652-354 te na e-mail adresama boba34334@gmail.com i boris.fabijanec1@podravka.hr

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here