Žrtve vremena: natječaj za priče i stripove

0
408

Od 13. rujna 2023. online časopis za spekulativnu fikciju Morina kutija raspisuje novi natječaj za originalne, prethodno neobjavljene priče i stripove na otvorenu temu i posebnu temu broja, “Žrtve vremena”. Tema je otvorena za što širu interpretaciju. Vrijeme kao doslovni negativac? Putovanje kroz vrijeme koje nosi svoju cijenu ili neminovan protok eona s kojim se vaši junaci suočavaju? Besmrtnost koja nije tako zabavna, starost koja dolazi na vrata i najmoćnijim magovima… Ili nas iznenadite svojim puno opuštenijim, vrckastijim, zabavnijim pogledom na temu – žrtva ne mora nužno značiti nešto mračno i sumorno!

Tražimo priče i stripove u žanru spekulativne fikcije, dakle fantastike, znanstvene fantastike i horrora, svih njihovih podžanrova i hibridnih žanrova. Priče mogu biti od 100 riječi (drabble) do 30 000 riječi, na hrvatskom, jezicima s kojih se ne prevodi te engleskom jeziku. Tekstove treba slati u .docx ili .odt formatu, font Times New Roman, veličina 12, s uključenom kratkom biografijom autora (do 100 riječi), na e-mail adresu morinakutija@gmail.com.

Primamo stripove u duljini od 1 do maksimalno 2 stranice, dovršenih priča (dakle, da nije u nastavcima). Stripovi trebaju biti prilagođeni čitanju na formatu 20.5cm širine i 27.6cm visine, u formatima JPG i PNG, u RGBu ili grayscaleu, te rezolucije minimalno 300dpi. Sva ostala pravila vrijede kao i za priče (može biti na jezicima koje smo istaknuli, kao i neverbalni strip; kratka biografija autora treba biti uključena uz strip i šalje se na istu mail adresu).

Rok za slanje za 6. broj Morine kutije je: 2. studenog 2023. godine do 23:59.

Detalji natječaja dostupni su na morinakutija.com.

Morina kutija online je časopis za spekulativnu fikciju koji izlazi dvaput godišnje. Pet je brojeva već objavljeno i dostupno za besplatno skidanje izravno sa stranice Morine kutije i platforme Smashwords. Osim priča, časopis objavljuje i recenzije knjiga, popise preporuka za čitanje i eseje na web stranici morinakutija.com. U sklopu časopisa izlazi i podcast o pisanju i objavljivanju fantastike Mora FM, dostupnom za slušanje na platformama za slušanje podcasta poput Spotifya, Apple Podcasta, Google Podcasta i ostalih. Na našem YouTube kanalu pričamo o knjigama i vodimo online knjiške diskusije. Upiti se mogu slati na morinakutija@gmail.com, a časopis ima i Facebook i Instagram stranicu, @morinakutija, na kojima sve veći broj ljubitelja spekulativne fikcije prati aktualne novosti iz svijeta fantastike, znanstvene fantastike i horora.

Buy Me A Coffee

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here