Zagrebu – riječju i slikom: natječaj Književnog petka

0
986
Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

 

Rok: 17. svibnja 2020

Književni petak jedan je od najstarijih zagrebačkih kulturnih programa, koji se kontinuirano, uz manje prekide, odvija od 1955. godine. U ovoj, šezdeset i petoj godini njegova održavanja, grad Zagreb pogodio je razoran potres i to u jeku mjera izolacije povodom epidemije koronavirusa. 

Uredništvo Književnog petka poziva sve punoljetne građane Republike Hrvatske na natječaj na temu Zagreba.

Radovi se šalju u obliku:

1. pjesme
2. kratke priče
3. fotografije
    i/ili
4. kratkog videa
 
 
Pravila natječaja:

 1. Pravo sudjelovanja imaju svi punoljetni građani Republike Hrvatske.
 2. Natječaj je javan, nije anoniman. Autori uz rad trebaju napisati svoje puno ime i prezime, telefon te kratak životopis.
 3. Tema: pustite mašti na volju, neka Zagreb bude vaša inspiracija.
 4. Pjesma i priča šalju se u .doc formatu. Priča može sadržavati najviše 9000 znakova (s razmacima), tj. do 5 kartica teksta. Fotografije se šalju u .jpg formatu s minimalno 200 DPI. Video u MP4 formatu trajanja do 60 sekundi.
 5. Svaki autor može prijaviti do tri rada u pojedinoj kategoriji, tj. može se natjecati u svim kategorijama (najviše četiri kategorije, u svakoj do tri rada).
 6. Radovi se šalju e-poštom na adresu knjizevni.5ak@gmail.com, a u predmetu treba navesti ime i prezime autora i “Za natječaj” te vrstu rada koji se šalje (pjesma, kratka priča, fotografija i/ili video).
 7. Poslani radovi ne smiju biti prethodno objavljeni, a svaki autor slanjem svojih radova pristaje na njihovo objavljivanje na web stranicama Knjižnica grada Zagreba, Facebooku i Instagramu Književnog petka.
 8. Odabir najboljih radova u svakoj kategoriji odredit će žiri u sastavu od pet članova.
 9. Objava nagrađenih radova u sve četiri kategorije bit će najkasnije 2. lipnja 2020. na web stranicama Knjižnica grada Zagreba, Facebooku i Instagramu Književnog petka.
 10. Nagrađeni radovi će se u cijelosti objaviti na webu Knjižnica grada Zagreba, na Facebooku te Instagramu Književnog petka. Ovisno o mogućnostima, dobitnicima će se uručiti i nagrade iznenađenja.
 11. Po povratku u redovno poslovanje, u Gradskoj knjižnici će se organizirati predstavljanje svih nagrađenih autora te prezentacija njihovih radova.
 12. Nagrađeni radovi se ne honoriraju.

Izvor: http://www.kgz.hr/hr/dogadjanja/zagrebu-rijecju-i-slikom-natjecaj-knjizevnog-petka/55766

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here