NATJEČAJ ZA ON LINE IZLOŽBU U VIRTUALNOM PROSTORU SALONA GALIĆ

1
732
Foto: Pexels

Foto: Pexels

Suočavajući se s novim izazovima i teškoćama koje donosi aktualno doba pandemije Covid-19, ograničenog kretanja i interakcije –  susreta i okupljanja, kao i izlaganja i promoviranja našeg rada, predlažemo izmještanje izložbi iz našeg programa u virtualni prostor. Neizvjesnost situacije otvara niz problema i pitanja s kojima se svatko na svoj način suočava. U tom duhu raspisujemo natječaj za virtualnu grupnu izložbu Hrvatske udruge likovnih umjetnika Split – čije otvorenje planiramo na dan 20. svibnja 2020. u virtualnom prostoru Salona Galić.

Pristigli radovi bit će žirirani od strane Umjetničkog savjeta HULU Splita (u sastavu: Kažimir Hraste, Silva Kalčić, Andrea Musa, Vedran Perkov, Neli Ružić i Boris Šitum). Žiri će pri selekciji, osim kvalitete radova po sebi i prezentacijskih mogućnosti, značajnim faktorom smatrati izravnu ili posrednu povezanost prijavljenih radova s dokumentiranjem i problematiziranjem situacije u kojoj jesmo, projekcijama posljedica aktualnih problema, mogućnosti promjena društvenog poretka, nastojanjem da se predvide ili „predlože“ promjene socio-gospodarske paradigme, komentiraju medijske slike i konstrukcije na temu pandemije, uključivo društvene mreže, ili sl.

Prijaviti se mogu radovi nastali u svim tehnikama, pritom je potrebno uzeti u obzir tehnološka ograničenja platforme virtualne galerije. Bez obzira na izvornu tehniku umjetničkog rada, predstavljenog fotografijom i tekstom koncepcije i tehničkih specifikacija rada, poželjno ga je predstaviti i simulacijom u virtualnoj galeriji Salona Galić. Ako se radi o mediju videa, nužno ga je priložiti na način izravne poveznice na video rad u punom trajanju. Prijaviti se mogu i digitalne 3d vizualizacije.

Prijava molimo da sadržava:

– Ime i prezime autora

– Kratak životopis autora

– Opis prijavljenog rada s tehničkim specifikacijama rada

– Reprodukciju (fotografiju) rada

– Poveznicu u slučaju da se radi o video radu ili 3d vizualizaciji

Prijave se zaprimaju putem e-maila hulunatjecaj@gmail.com, zaključno s 9. svibnja 2020. u 23:59 sati

Izvor i ostali detalji natječaja: http://hulu-split.hr/natjecaj-line-izlozbu-virtualnom-prostoru-salona-galic/

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here