SLIKARSTVO: Mirela Peterlić – slikarica apstrakcije

0
603
MOJE MJESTO POD SUNCEM

Akadamska slikarica Mirela Peterlić kao slikarica apstrakcije nedavno je u Rijeci u Dnevnom boravku imala 6. samostalnu izložbu pod nazivom “Pretežno sunčano”.

Kroz Mirelin ekspresivan stil često se provlače motivi iz prirode poput mora, sunca, primorskih mjesta koja su joj inspiracija za slikanje te ujedno odmor za dušu i tijelo. Mireline kompozicije su igra boja i oblika, uvode nas u njen doživljaj na stalne promjene u
prirodi i energiju koju iz nje prima.

 

 

O autorici: Mirela Peterlić rođena je u Rijeci 1977. godine. Slikarstvom se bavi od 2000.g. Diplomirala je na Akademiji za primijenjenu umjetnost u Rijeci 2005.g. Vodi razne likovne radionice za djecu i odrasle po Rijeci i na terenu. Podučava crtanje, slikarstvo, keramiku i tečaj apstrakcije. Radi u likovnom centru Lice, te na Narodnom učilištu u Rijeci. Sudjeluje u organiziranju izložbi. Izlagala je na mnogo skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu, a imala je i  6 samostalnih izložbi. Dobitnica je triju nagrada za apstraktno slikarstvo: nagrade Ex tempore u Piranu 2008.g., nagrade grada Trsata u Rijeci 2011.g. te nagrade Ex tempore Kostrena 2022. godine. Slikarske motive istražuje  tokom godina , a najviše se pronalazi u apstraktnom izričaju. Najčešće slika kompozicije jakog kolorita i minimalističke forme akrilom na platnu većih dimenzija.

 

https://www.facebook.com/mirela.peterlic.art

https://www.instagram.com/peterlic.art/

https://mirelapeterlicart.hr

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here