Slikarstvo: Dijana Lukić

0
3419

 

Centar Kulture predstavlja slikaricu, utemeljiteljicu škole crtanja i slikanja Art & hobby i profesoricu umjetnosti Dijanu Lukić.

Dijana o svom umjetničkom opusu kaže: Iako sam još kao dijete maštala da budem slikarica, (pa sam i završila odgovarajući studij), slikarstvom sam se ozbiljno počela baviti tek u svojoj 38. godini, onda kad sam i osobno i emocionalno dosegla zrelost da se udubim u nešto tako bogato informacijama kao što je umjetnost. Stvaralaštvo mi je pomoglo da razvijem svoju intuitivnu stranu, da probudim i produbim svoju istinu, osvijestim svoj smisao i poziv. Otkad se bavim umjetnošću, živim na drugačijoj frekvenciji – kao da sam potpisala ugovor s poslodavcem kojem sam beskrajno odana. To znači da dobrovoljno pristajem odreći se udobnosti ovog svijeta i njegovih sigurnosti kako bih, kao autor, u svojoj tišini bolje čitala informacije koje mi dolaze iz raznih realitetnih ravni. Da bih s tim informacijama znala baratati, nužan je bio moj prethodni razvoj – morala sam razviti svoju intuitivnu stranu ali i umjetničku vještinu. Tom razvoju nema kraja. Tom razvoju upravo i pridonosi bavljenje umjetnošću, stoga je to začaran krug. Gdje će me to odvesti ne znam. S punim povjerenjem prepuštam se silama koje su me obuzele.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O autorici: Dijana Lukić slikarica, pisac, autor koncepata i videa, profesor umjetnosti. Slikarica portreta, aktova, grupa i autor angažiranih koncepata iz Rijeke. Voditeljica je i utemeljitelj škole crtanja i slikanja Art & hobby u Rijeci gdje radi kao profesor. Autor psiholoških portreta, slikar stvarnih ljudi i žena; ulazi u suštinu emocionalne i životne drame i karaktera svojih modela. Zadnjih godina radi i video art. Imala je niz samostalnih izložbi i autorskih koncepata gdje se prožimaju različiti mediji. Nagrađivani je autor proze.

atelje: Pomerio 18, Rijeka
00 385 91 539 0725
dijana.lukic.art@gmail.com
www.dijanalukic.simplesite.com
www.likovnaradionica.com

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here