Regionalni natječaj za kratku priču za mlade (za osnovne i srednje škole) – FEKP19

0
844
Foto: Myriam Zilles - Pixabay

Foto: Myriam Zilles – Pixabay

Rok: 20. kolovoz 2020. do 23.59 sati

Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, Gradska knjižnica Rijeka i Festival europske kratke priče (FEKP) podsjećaju djecu i mlade do 19 godina starosti, kako je u tijeku nagradni natječaj za kratku priču –  FEKP19, namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola.

Tema ovogodišnjeg FEKP19 natječaja su “Vizije budućnosti”, a cilj je prikupiti misli, snove, nadanja i fantazije djece i mladih, u formi kratkih priča, neodređenih žanrom.

Od autora se želi doznati kako po njima izgleda budućnost i što nam ta budućnost poručuje ili pak kako u budućnost izgleda njihov život, kvart ili ulica, odnosi s prijateljima, ljubav i rad, svijet u cjelini. Žive li u harmoniji s prirodom i jedni s drugima ili ih muče krize i ratovi? Tko su heroji, a tko novi anti-heroji? 

Nagradni natječaj otvoren je za spisateljice i pisce koji pišu na BHS-u (jezicima regije), a prihvaćaju se samo prethodno neobjavljene priče, s time da svaki autor može prijaviti najviše tri priče.

Priče trebaju biti napisane na računalu, a šalju se isključivo na e-mail adresu contest@europeanshortstory.org, uz obaveznu naznaku – za FEKP19.

Sve uvjete natječaja provjerite ovdje.

Osim što će najbolje pristigle priče biti predstavljene na Festivalu Europske kratke priče u Rijeci, jednom od središnjih književnih događaja u Hrvatskoj, koji se održava od 4. do 9. listopada 2020.g., tri prvonagrađena autora očekuju i bogati poklon paketi iznenađenja Europske prijestolnice kulture te objava priča na web stranici Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture i portalu Gradske knjižnice Rijeka. Autorima najbolje priče osiguran je i dolazak u Rijeku, na Festival europske kratke priče i svečano proglašenje najboljih priča, s time da je jedna nagrada rezervirana za osnovnoškolce, a druge dvije za srednjoškolce.

Natječaj je otvoren do 20. kolovoza 2020.g. u 23.59 sati, a priče ocjenjuje stručni žiri, u sastavu: pisac i novinar Davor Mandić, spisateljica Dunja Matić, profesorica Helena de Karina, novinar i pisac Srđan Sandić te pjesnikinja Monika Herceg.

IZVOR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here