Radovi Vesne Martinjak – KUD Podravka, Likovna sekcija “Podravka 72”

0
1024
Foto: You Tube

 

Prenosimo video s radovima Vesne Martinjak. Vesnine omiljene slikarske tehnike koje i koristi prilikom izrade radova su akril i ulje na platnu, akvarel, pastel te kombinirane tehnike. Motivi kojima posvećuje pažnju prilikom slikanja su rijeka Drava, priroda oko nje te njen kraj općenito pa su pojave koju ju okružuju u svakodnevnom životu ujedno i najveća inspiracija. Osim slikanjem, Vesna se bavi ukrašavanjem raznih drvenih te staklenih predmeta raznim kombiniranim tehnikama.

 

Vesna Martinjak rođena je u listopadu 1963. godine te trenutno živi i radi u Koprivnici. U KUD Podravka učlanjuje se 2013. godine, dok je danas predsjednica Društva. Interes za slikanje Vesna razvija još u djetinjstvu, dok intenzivnije slika kroz zadnjih 10-ak godina. Završila je četiri stupnja škole crtanja i slikanja Likovnog kluba „Paleta“ u Koprivnici, a aktivna je i na radionicama u organizaciji Hrvatskog sabora kulture.

Svoje radove Vesna je već imala prilike prikazati na grupnim izložbama s Likovnom sekcijom „Podravka 72“ KUD-a Podravka, Likovnim krugom Molve, udrugom „Peski Art Đurđevac“ te na izložbama susreta likovnih stvaraoca Hrvatske u organizaciji Hrvatskog Sabora kulture. Samostalno je izlagala na izložbi pod nazivom “Mirisna platna” u muzeju „Croata insulanus“ grada Preloga, a povodom Međunarodnog dana muzeja. Uz to, već sedam godina samostalno izlaže u izložbenom prostoru Podravke. Za svoj rad Vesna je primila priznanja Hrvatskog sabora kulture te razna priznanja i nagrade za izlaganje na natječajima u drugim zemljama te online natječajima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here