FOTOGRAFSKI NATJEČAJ – Zaštićeno kulturno dobro u Primorsko-goranskoj županiji

0
791
Foto: Pixabay

Rok: 06.10.2021. – 06.11.2021.

Tema natječaja: Zaštićeno kulturno dobro u Primorsko-goranskoj županiji  koje se vodi u  Registru zaštićenog kulturnog dobra pri Ministarstvu kulture RH i ima 414 artefakata disperziranih na cijelom prostoru Županije. Popis zaštićenoga kulturnog dobra PGŽ-a dio je ovoga natječaja i može se preuzeti ispod ovog teksta. U popisu su obuhvaćena i materijalna i nematerijalna kulturna dobra, a nas u ovom natječaju zanimaju samo materijalna. Na popisu su žutom bojom označena nematerijalna kulturna dobra i ona nisu u ovom prvom ciklusu naš interes.

Opća pravila:

  1. Na natječaju mogu sudjelovati sve punoljetne osobe. [1]
  2. Sudionik natječaja prijavljuje isključivo svoje fotografije i  preuzima odgovornost  za autentičnost  i sadržaj prijavljenih fotografija. 
  3. Autor treba navesti mjesto i godinu nastanka fotografije. Navođenjem mjesta i godine snimanja, dajemo ozbiljnost i dostojanstvo našoj struci u proučavanju fotografskoga  stvaralaštva, a i svim drugim stručnjacima u proučavanju teme ovoga natječaja.
  4. Obrada fotografije u programima za uređivanje fotografije dopuštena je do mjere koja neće narušavati i neće mijenjati osnovni smisao snimljenoga sadržaja.  
  5. Autorsko pravo: Autor uz svoj potpis daje suglasnost organizatoru natječaja da bez naknade može objavljivati prijavljene fotografije,  a u svrhu promocije izložbe.
  6. Organizator će koristiti odabrane fotografije s izložbe za poticanje i unapređivanje fotografskoga stvaralaštva.
  7. Svaki autor, čije fotografije budu korištene ili reproducirane u katalogu ili nekoj drugoj publikaciji,   bit će o tome  obaviješten, dobit će primjerak tih publikacija u tiskanom ili elektronskom obliku na adresu koja je navedena u prijavnici. Moralna autorska prava, u smislu ispravnoga potpisivanja autora na tiskanim djelima, bit će u potpunosti poštovana.
  8. Izabrane i nagrađene fotografije bit će reproducirane u knjizi i katalogu, bez plaćanja naknade autorima.

Izvor i detalji natječaja: ateljeyellowtime.com

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here