Putopisno predavanje Biserke Goleš Glasnović

0
875

Stiljski grad (8. – 10. st) u surječju povijesti, kulture i vjere karpatskih Hrvata – multimedijsko putopisno predavanje Biserke Goleš Glasnović

Stiljski grad (8. – 10. st) u surječju povijesti, kulture i vjere karpatskih Hrvata – multimedijsko putopisno predavanje Biserke Goleš Glasnović

Stiljski grad (8. – 10. st) u surječju povijesti, kulture i vjere karpatskih Hrvata – naslov je putopisnog predavanja književnice Biserke Goleš Glasnović koje Gradska knjižnica Kaštela organizira u petak 12. lipnja u 20 sati u konferencijskoj dvorani u Hotelu Kastel na adresi Ul. uz Svetog Ivana 2 u Kaštel Lukšiću.

U multimedijskom putopisnom predavanju bit će riječi o karpatskim Hrvatima i autoričinom putovanju Ukrajinom, a autorica će govoriti i što je na svom putovanju saznala o Bijeloj Hrvatskoj i knezu Trpimiru.

Autorica Biserka Goleš Glasnović je dobitnica prve nagrade u Literarno-likovnom natječaju Kaštelanske štorije 2020. za esej TRPIMIROV VRT : PATRIA ARCANA, a kako je pokrovitelj nagrade u natječaju Gradske knjižnice Kaštela Vikend u Kaštelima i ove godine bio Hotel Kastel, gđa Glasnović stiže u Kaštela kako bi istražila sve kaštelanske kulturno-povijesne i prirodne znamenitosti te kako bi nakon toga mogla napisati putopis o gradu u kojem se čuva prijepis Trpimirove povelje, krsnog lista hrvatske države.

O književnici Biserki Goleš Glasnović

Biserka Goleš Glasnović, književnica, esejistica, pjesnikinja, kritičarka i putopiskinja, autorica je četiriju knjiga poezije, knjige putopisa, knjige eseja te brojnih priča, kritika i eseja razasutih po važnoj tuzemnoj i inozemnoj periodici.

O njezinim putopisima akademik Maroević zapisuje: Očigledno je da u svoje putopise Biserka Goleš Glasnović ulaže pravu lirsku osjetljivost i humanističku otvorenost, želju da prepozna i otkrije nove vrijednosti. Pri tome joj je više nego dobro došla poputbina istančane kulture i afiniteta po srodnosti tako da nam uspijeva afektivno približiti postaje svojega zauzetog flandiranja i neposustalog romarenja kao vrijedan prilog domaćoj nam putopisnoj književnosti. 

Ulaz je slobodan. 

GKK

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here