POZIVNICA na 48. Smotru Likovne sekcije “Podravka 72” KUD-a Podravka i njezinih prijatelja

0
587

Poštovani,

čast mi je pozvati Vas na 48. Smotru Likovne sekcije “Podravka 72” KUD-a Podravka i njezinih prijatelja koja će se održati 4. prosinca s početkom u 18 sati u galeriji Župe blaženog Alojzija Stepinca (Selingerova 16, Koprivnica). U prigodnom programu otvorenja, uz vodstvo KUD-a Podravka, sudjelovat će i članovi Literarne sekcije KUD-a Podravka koji će interpretirati autorsku poeziju.

 

O smotri:

Na smotri, odnosno izložbi likovnih radova, bit će predstavljeno 20-ak radova članova Likovne sekcije “Podravka 72” nastalih za ovu prigodu.

Drugi dio izložbe činit će čak 37 radova sa zajedničke slikarske kolonije KUD-a Podravka i KUD-a Ivan vitez Trnski, Novigrad Podravski, održane u rujnu u lovačkom domu u Novigradu Podravskom. Likovna kolonija okupila je 40-ak ljubitelja umjetnosti, a osim članova spomenutih KUD-ova, prisutni su bili i gosti iz susjednih udruga. Koloniju je uveličao i posebni gost, poznati hrvatski akademski slikar Vladimir Vrljić Ankin čiji će rad također biti izložen.

 

Ulomak iz predgovora:

„Svaki se član predstavlja kroz jedinstveni autorski rad, a bez obzira kojom tehnikom stvara, rezultat je uvijek prelijepi rad koji prikazuje naš zavičaj, pojave oko nas i sve ono što nas u svakodnevnom životu inspirira. Naši umjetnici ponajviše su se posvetili motivima drage nam Podravine, najčešće su to pejzaži u kojima je umetnut ljudski lik i životinje prikazani u svim godišnjim dobima, par radova prikazuje mrtvu prirodu, također ima radova sakralne tematike i onih koji prikazuju životinjski lik. Radovi su naslikani raznim stilovima; od akademskog realizma i simbolizma do naivne umjetnosti i fotografije.“

Smotra će se održati u skladu sa svim aktualnim epidemiološkim mjerama, a ulaz je slobodan. Veselimo se vašem dolasku!

Vesna Martinjak, predsjednica KUD-a Podravka

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here