11. Zbornik radova literarne sekcije KUD-a Podravka

0
1076

 

Literarna sekcija KUD-a Podravka osnovana je 1975. godine. Prvotno je okupljala djelatnike prehrambene kompanije, a danas i šire.

Tijekom godina kontinuirano su objavljivani zajednički zbornici radova članova Literarne sekcije KUD-a u kojima su uz pjesme članova, objavljivani i crteži Likovne sekcije „Podravka 72“ KUD-a Podravka.

Ove godine, pod naslovom „Srce na dlanu“ tiskan je jedanaesti Zbornik radova Literarne sekcije KUD-a Podravka. Ilustracije za Zbornik nacrtali su članovi Likovne sekcije „Podravka 72“ KUD-a Podravka.

Za Zbornik se slobodno može kazati kako se radi o uspješnoj suradnji pjesnika i slikara. Osjeća se zajedništvo i pripadanje istom umjetničkom krugu onih stvaratelja koji imaju vrlo blisko nadahnuće.

Svaki poeta, a ima ih osamnaest, pojavljuje se s podjednakim brojem pjesama. U poeziji „Srce na dlanu“ izrečena je ljubav prema ljepoti rodnog kraja, ljudima s kojima se tu svakodnevno susrećemo, kao i intimnim osjećajima prema „njemu“ ili „njoj“, koji su vrlo tiho izrečeni.

Svaki čitatelj Zbornika bit će oplemenjen iskrenim stihovima, kao i zadivljen ilustracijama Podravkine likovne sekcije.

Nakladnik Zbornika radova je KUD Podravka, urednica je Vesna Martinjak, za proslov i lekturu zaslužna je Maja Kušenić Gjerek, a umjetničku izvedbu naslovnice napravio je Zlatko Kolarek. 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here