Obnavljamo baštinu 2020.

0
731

Foto: Pixabay

Posudionica i radionica narodnih nošnji u suradnji s KUD-om „Lovor“ iz Trnjana organizira manifestaciju „Obnavljamo baštinu – revije rekonstruiranih narodnih nošnji“. Priredba će se održati u subotu 14. studenog 2020. godine u 20:00 sati u Kulturnom centru Travno u Zagrebu.

Na reviji želimo predstaviti rekonstruirane, novo izrađene narodne nošnje i time potaknuti tradicijsko tekstilno rukotvorstvo i izradu narodnih nošnji. Ukoliko se bavite izradom narodnih nošnji ili ih posjedujete, pozivamo vas da nošnje i njihove izrađivače predstavite na ovoj reviji. Revija je natjecateljskoga i međunarodnoga karaktera. Stručni žiri, kojega čine etnolozi i folkloristi, dodijelit će nagrade pojedincima, grupama, udrugama, obrtnicima ili nositeljima kućnih radinosti koji su izradili nošnje. Nositelji nošnji mogu osvojiti posebnu pohvalu za nošenje narodne nošnje.

Imajući u vidu epidemiološke mjere i preporuke te nemogućnost jednostavnog prelaska državnih granica, pozivamo inozemne sudionike da nam video snimkom u trajanju maksimalno 5 minuta predstave svoju novo rađenu nošnju. Snimka će služiti za predstavljanje stručnom žiriju te će se prikazati u sklopu revijalnog dijela programa.

Pravo predstavljanja na reviji imat će nošnje za koje stručni žiri prethodno procijeni da zadovoljavaju potrebne stručne i estetske kriterije. Stoga uz prijavu treba priložiti fotografije, video snimke ili ostale dokaze o njihovom izgledu i izradi.
U nastavku možete pronaći propozicije natjecanja i prijavnicu. Molimo da prijavnicu i ostale materijale pošaljete najkasnije do 1. studenog 2020. godine na adresu: Posudionica i radionica narodnih nošnji, B. Magovca 17, 10 010 Zagreb ili na e-mail pirn@pirn.hr .

IZVOR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here