Hrvatski fantastični film “Link” Stanke Gjurić

0
271

 

Kratkometražni, fantastični film Stanke Gjurić, „Link“ o neraskidivoj vezi s djetinjstvom, kao i djetetom u sebi, upravo je u fazi postprodukcije i biti će završen početkom siječnja 2021. Žanr fantastike nametnuo se sam po sebi s obzirom na temu koja nije uobičajena: povratak u djetinjstvo. Takva tema, pogotovo s djetetom u jednoj od uloga, zahtijeva posve drukčiji pristup. Film je sniman u rujnu i listopadu ove godine. Uz Gjurić koja u filmu glumi samu sebe, vodeću ulogu ima četverogodišnja Dakota Bilen koja predstavlja Stanku u djetinjoj dobi.

Radnja filma se odvija unutar 24 sata. Stanka predstavlja sebe u sadašnjim godinama, dok djevojčica predstavlja Stanku u dobi od četiri godine. Film je sniman u Zagrebu, u privatnom stanu, te u dječjem parku u neposrednoj blizini dvorane Lisinski, te kod trnjanskih fontana. Film će, lako moguće, kao i do sada, imati premijeru na nekom od inozemnim filmskih festivala, no to se nikada unaprijed ne zna.

 

U filmskoj ekipi, ovaj put se pojavljuje redateljičin nećak Luka Gjurić, u svojstvu drugog kamermana, te njezin prijatelj Rajmund Kramarić, kao asistent na setu. Od 16. prosinca ove godine film se nalazi i na IMDb-u.”

 

https://www.imdb.com/title/tt13655522/  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here