Natječaj za hrvatske zavičajne književnike

0
194
Foto: Kimberly Farmer - Unsplash

Foto: Kimberly Farmer – Unsplash

 

Hrvatski sabor kulture objavljuje KNJIŽEVNI NATJEČAJ za 40. Susret hrvatskih zavičajnih književnika

Rok: do 1. travnja 2021. 

Uvjeti:

• Na Natječaj se primaju poetski, prozni i dramski radovi na sva tri hrvatska narječja: kajkavsko, čakavsko i štokavsko.
• Autori poetskih radova na Natječaj mogu poslati do 5 pjesama, poema ili ostalih poetskih oblika.
• Autori proznih radova na Natječaj mogu poslati 1 prozni rad (pripovijetku ili novelu, putopis, esej, ulomak romana ili drugi prozni oblik) do 10 A4 stranica.
• Autori dramskih tekstova na Natječaj mogu poslati jedan rad u cijelosti, bez ograničenja stranica, a rad treba biti napisan prema formalnim zahtjevima drame. *Upute za pisanje dramskih tekstova s primjerom možete pronaći na dnu stranice.

• Jedan autor na Natječaj može poslati radove u sve tri kategorije.
Radovi koji se šalju na Natječaj ne smiju biti prethodno javno objavljeni (tiskana i digitalna izdanja i mrežne objave), a dramski tekstovi ni objavljeni ni uprizoreni (do objave rezultata Natječaja).
Radovi iz područja stvaralaštva za djecu ne ulaze u konkurenciju Natječaja
• Svi radovi trebaju biti napisani osobnim računalom ili strojopisom, vlastoručno potpisani i ne vraćaju se autorima poslije vrednovanja.

Izvor i detalji natječaja: https://www.hrsk.hr/index51.php?pIDm1=9&pIDm2=39&pIDm3=0&pPg=0&pIDcl=1075&pToken=b8bc70497c83001b3bb66dfb3e1297b0af49bec2

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here