Natječaj za 55. zagrebački salon: Puls trenutka ili što vas pokreće

0
970
Foto: Meline Waxx - Pexels

Foto: Meline Waxx – Pexels

ULUPUH – Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti objavljuje natječaj za prijavu radova za:

55. zagrebački salon – primijenjene umjetnosti i dizajn : Puls trenutka ili što vas pokreće

Vrijeme održavanja: 24.6 – 14.7.2020.

Mjesta održavanja: Tehnički muzej Nikola Tesla (Savska cesta 18, Zagreb), Galerija ULUPUH (Ilica 13, Zagreb)

Autorica koncepcije i kustosica: Iva Körbler

Rok za prijavu: 8. lipanj 2020. (do ponoći)

Prijave se zaprimaju bez kotizacije.

Ivana Bakal, ravnateljica 55. zagrebačkog salona navodi: 

Zbog pandemije COVID-a 19, bili smo u nemogućnosti izaći s prijavnicom u roku koji je bio prvotno predviđen. Tomu se priključila i naša zagrebačka elementarna tragedija u vidu potresa koji je zaustavio i usporio sva naša nastojanja da veliku izložbu primijenjene umjetnosti i dizajna zamijenimo velikim virtualnim događanjem. U trenu kada smo krenuli u realizaciju objave natječaja  za izložbu u virtualnom obliku, došlo je do djelomičnog ukidanja ograničenja kretanja, rada i boravka izvan ograničenih područja. Stoga s malim kašnjenjem spremamo i objavljujemo natječaj za izložbu koja će biti realizirana u prostoru Tehničkog muzeja Nikola Tesla  i Galerije Ulupuh (galerija je u kojoj su u međuvremenu potpuno  popravljena oštećenja od potresa i koja  sada nosi zelenu oznaku- uporabljivo), a virtualnom izložbom  u prostoru Muzeja Mimara koji je u potresu jako stradao, ali koji nam je i dalje virtualni partner.

Također će se online programima, projektima, predavanjima virtualno upotpuniti program 55ZS-a koji se neće moći realizirati u fizičkom obliku.

Zagrebački salon, kojeg je 1965. utemeljila Skupština grada Zagreba, renomirana je nacionalna izložba recentnih likovnih ostvarenja – godišnja smotra suvremenog umjetničkog stvaralaštva posvećena naizmjence vizualnim umjetnostima, arhitekturi i urbanizmu, odnosno primijenjenim umjetnostima i dizajnu.

Detalji natječaja: https://ulupuh.hr/natjecaj-za-55-zagrebacki-salon-puls-trenutka-ili-sto-vas-pokrece/

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here