Neponovljiva podsvjesna priča

0
1491

 

NEPONOVLJIVA PODSVJESNA PRIČA

Kocka. Geometrijsko tijelo. Kocka je boje pijeska i od kamena je. Ne prolazim pokraj nje, nego se zaustavim i istražujem ju.

Kaktus je zelene boje i ima bodlje. To je veliki, saguaro, višedijelno-monolitni kaktus. Pijem njegovu tekućinu (vodu).

Naiđem na snop ključeva, no samo je jedan onaj pravi, i tražim ga. Pravi se ključ nalazi među velikim ključevima. Jedan od ključeva je mali, ali to, dakle, nije pravi ključ. Onaj pravi ključ, naime, otvara ulaz u stjenovitu spilju.
Konj je divlji i šaren. To je moja najdraža životinja. Konj je uobičajenih dimenzija. Sretan sam zbog susreta s konjem. Uzjašem ga.

U oazi jedem datulje i pijem kokosovo mlijeko. Odmarajući u hladu palmi, susrećem lijepu djevojku. Zajedno se kupamo u hladnome jezeru. Osjećam užitak. Oduševljeno poljubim djevojku zbog situacije u kojoj smo se našli. Neznanci smo, no imamo osjećaj da se već dugo poznajemo.

Nađem se u gustoj, crnogoričnoj šumi. Razmišljam kako bih se u njoj lako mogao izgubiti, pa zato tražim put izlaska. U potrazi susrećem staru Šamanku. Zadovoljno joj prilazim. Razgovaramo o duhovnosti.

Na izlasku iz šume usredotočeno (koncentrirano) promatram more i zalazak velikog žuto-crvenog Sunca…

Robert Dudnik

 

O autoru: O autoru: Robert Dudnik diplomirao je na Pravnome fakultetu Sveučilišta J.J. Strossmayer u Osijeku. 2003. godine osnovao je “Glas čovječnosti – Udrugu za potporu osoba s invalidnošću i hendikepom Osječko-baranjske županije”. Robert je osoba sa 100% tjelesnim invaliditetom, (Dg: Tetraparesis spastica), te je u svakodnevnom životu vezan uz upotrebu invalidskih kolica. Do sada su mu objavljene dvije samostalne zbirke pjesama, te jedna samostalna zbirka pjesama, kratkih priča i kolumni, a neke pjesme su mu objavljene u ukupno šest zajedničkih zbirki pjesama i tekstova. Jedna je pjesma objavljena i na CD-u.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here