MFF-2023 OTVOREN NATJEČAJ ZA MOTOVUNSKE KRATKE – 25 FILMOVA ZA 25 GODINA

0
91
Foto: C. K.

Dvadeset i pet kratkih filmova za dvadeset i pet godina festivala – Motovun Film Festival otvara prijave za ovogodišnju selekciju u natjecateljskom programu kratkog metra. Selekcija uključuje filmove iz cijelog svijeta, a prijave su otvorene do 18. svibnja, uz posebne pogodnosti za domaće i regionalne autore.

Uz prikazivanje pred publikom Brda filmova, i ove godine nagrađeni film ući će u krug od dvadeset i devet filmova – pobjednika odabranih europskih festivala koji kandidiraju za Europsku filmsku nagradu, čim festival svojem najboljem filmu osigurava europsku vidljivost i međunarodnu perspektivu. Najboljem hrvatskom filmu pripast će nagrada Corto montonese.

Pobjednik uz status kandidata za Europsku filmsku nagradu u kategoriji kratkog filma, osvaja i novčanu nagradu od 1000 Eura, a identični iznos pripast će autoru najboljeg hrvatskog filma.

Natječaj je otvoren za međunarodnu selekciju igranih, dokumentarnih i animiranih filmova u trajanju do 20 minuta produciranim nakon 1. siječnja 2022. uz uvjet da je to prvo prikazivanje u Hrvatskoj.

Izvor teksta i detalji natječaja: motovunfilmfestival.com

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here