LJETNE IGRAONICE U PARKU MAKSIMIR

0
280

Pozivamo vas na Ljetne igraonice u parku Maksimir od 03.07.2021. svake subote i nedjelje od 18:00 sati na Dječjem igralištu Parka.

Programom Ljetnih igraonica 2021.godini planiramo realizirati 8 igraonica, a vrijeme trajanja po terminu je 60 minuta.

Realizirao bi se pod nazivom: Kreativnost u pokretu, a održavao svake subote i nedjelje u srpnju, počevši s 03.srpnja u 18.00 sati.

Stručna voditeljica je nastavnica suvremenog plesa Plesnog studija SAM-SA, Natalija Sertić, koja će polaznike motivirati na određeni način kretanja, vježbe po određenom obrascu, razgovor i priče te likovno oblikovanje obrasca kretanja.

U suradnji s Javnom ustanovom Maksimir realizirati će se na Dječjem igralištu Parka.

Ciljani uzrast su niži razredi osnovne škole.

Program će sadržajno i tematski biti posvećen razvoju dječje motorike na kreativni način, korištenjem spoznaja o svezi razvojnog pokreta te kreativnih potencijala djece.

Cilj igraonica je upoznavanje djece s ljudskim tijelom, prepoznavanje arhetipskih likova i situacija koje su evolucijski ugrađene u naš razvoj, osvještavanje važnosti kretanja (jer se sve na svijetu kreće), razvijanje pozitivnog odnosa i održivosti ljudskog razvoja na kreativan način te oblikovanje likova i situacija pokretom, glazbom, zvukom i crtežom. Osmišljavanje i odabir pokreta povezalo bi se s izvedbom kraćih plesnih cjelina, prilagođenih uzrastu.

Za sve polaznike igraonice su besplatne.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here