Alžir: Sjevernoafrička premijera hrvatskog filma

0
498

Kratkometražni film Stanke Gjurić, „Vračarin sin“, s glumcima – Ivankom Blažević Kiš i Srđanom Bulatom, te trećim, četveronožnim glumcem, Stankinim psom Rexom, ušao je u službenu selekciju jednog od vodećeg filmskog filmskog festivala u Sjevernoj Africi, ‘AMFF’, a koji će se održati početkom mjeseca studenog, u Alžiru (Annaba).
‘Annaba Mediterranean Film Festival’ pokrenut je 2016., a kao vodeći festival prikazuje premijere filmova koje su stvorili etablirani filmaši, kao i izvanredne radove redatelja u usponu iz cijelog svijeta, u različitim sekcijama.

Po prvi put, u sekciji ‘Budućnost južnog Mediterana’ istaknut će filmove redatelja u usponu iz zemalja južnog Mediterana, uključujući one iz sjeverne Afrike i Bliskog istoka, koji su režirali najviše tri dugometražna filma.
Glavni, natjecateljski dio jezgra je festivala i ima za cilj podržati obećavajuće filmaše koji će igrati vodeće uloge u industriji, kao i pridonijeti obogaćivanju kinematografske umjetnosti i međunarodne kulturne razmjene.

https://annabafilmfestival.com/

https://www.imdb.com/title/tt19770848/

 

Buy Me A Coffee

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here