Multiplier sport event u OŠ Gornja Vežica

0
464

Multiplier sport event u OŠ Gornja Vežica

Dana 30. 3. 2023 u sklopu projekta “Re-Sport” održane su sportsko rekreativne igre za
demonstraciju razvijenog sportskog programa “Re-Sport” za mlade s invaliditetom.
Event su vodile iskusne volonterske iz Medicinske škole koje su prethodno završili radionicu „ReSport“ i imaju iskustva u području sportske prakse sa sportskim predznanjem kao sportski instruktori i asistenti osoba s invaliditetom. Sportsko događanje je bilo organizirano kao svojevrsno natjecanje mladih u jednostavnim sportskim vježbama i zadacima kroz zabavni poligon. Sudionici sportskih aktivnosti bili su polaznici OŠ Gornja Vežica, profesori, učitelji, volonteri i ostali stručnjaci.

Vodeći partner Erasmus + projekta “Youths Post-rehab Sport Activation – ReSport” je Univerzitetski rehabilitacijski institut Republike Slovenije- Soca, dok Sportski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke u projektu sudjeluje kao partner. Ostale partnere predstavljaju organizacije iz Austrije, Srbije, Turske, Italije, Švedske i Grčke.
Projekt “Re-Sport” potiče društvenu uključenost i jednake mogućnosti u sportu, dok su paralelne teme promicanje volontiranja u sportu i obrazovanje u sportu i kroz njega, s posebnim naglaskom na razvoj vještina. Ciljne skupine koje će imati koristi od rezultata projekta su:

a) mladi s invaliditetom i

b) volonteri iz sportskih organizacija. Projekt „Re-Sport“ nastoji kreirati multikulturalno partnerstvo između zemalja prikladno za izgradnju europskih uvjeta koji promiču tjelesne aktivnosti za mlade s invaliditetom iz različitih europskih zemalja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here