KONCERT GUDAČKOG KVARTETA SEBASTIAN – ZAGREB

0
813

Pozivamo vas na koncert klasične glazbe 30.01.2021. – 19:30 sati u Centru za kulturu i informacije Maksimir (Švarcova 18)

 

Za razliku od mnogih vrsta glazbe, klasična glazba ima smirujući učinak na ljudsko tijelo i um. Struktura i ritam klasične glazbe pomažu osobama koje imaju nemiran san ili su doživjeli neku emocionalnu traunu, kakvih smo se, na žalost, u protekloj godini naužili i previše. Jedna od najzanimljivijih činjenica je da slušanje klasične glazbe stimulira proizvodnju endorfina i hormonskim putem djeluje na moždaneaktivnosti; tj. opušta tijelo i um. Taj smirujući učinak može djelovati na mentalno zdravlje i povećati sposobnosti učenja i pamćenja. Glazba stimulira mentalne procese i tako razvija inteligenciju.

Započnite svoju potragu za omiljenom klasičnom skladbom uz Gudački kvartet Sebastian.

Gudački kvartet Sebastian osnovan je 1982. godine kao Kvartet muzičke omladine Zagreb. Od 1990. godine djeluje pod imenom Gudački kvartet Sebastian. Članovi kvarteta usavršavali su se na tečajevima komorne glazbe u Grožnjanu (Hrvatska), Rogaškoj Slatini (Slovenija), Pecsu (Mađarska) i Saumuru (Francuska). Godine 1988. kvartet postaje član Međunarodne zaklade Yehudi Menuhin sa sjedištem u Parizu. Osim čestih nastupa u Hrvatskoj, Gudački kvartet Sebastian koncertirao je u Sloveniji, Francuskoj, Sjevernoj Koreji, Italiji, Austriji i Mađarskoj. Repertoar kvarteta obuhvaća djela od klasike do suvremeneglazbe s naglaskom na hrvatskom stvaralaštvu. Praizveli su više djela suvremenih skladatelja, primjerice A. Klobučara, N. Firšta, A. Igreca, D. Bukvića, S. Drakulić…

Surađuju s istaknutim hrvatskim i svjetskim glazbenicima kao što su Milan Turković, Paul Meyer, Pierluigi Camicia, Aleksandar Serdar…Od 2002. održavaju svoj ciklus u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

Koncert se odvija u skladu s odredbama Stožera Civilne Zaštite

Ulaz slobodan.

Vidimo se!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here