100 umjetnika kontra korone

0
714

Naslovna slika: Viktorija Rabžajeva

 

Na poticaj Darija Marenića začet je projekt “100 umjetnika kontra korone”. Tijekom prvog zaključavanja ili lockdown-a, Dario je došao na ideju za navedeni projekt kada mu se prijatelj i svjetski slikar Charles Billich požalio da ga svjetska situacija deprimira. Marinić ga je potaknuo i ohrabrio da nastavi slikati unatoč situaciji. Billich je nakon tri dana poslao radove koji su postali dio akcije.

U projektu slikari iz cijelog svijeta prikazali su svoje viđenje bolesti uzrokovane COVID-19, emocije, misli i zapažanja nastala tijekom 2020. godine.

U projekt je uključena Fortuna –  ART udruga likovnih umjetnika Zagreb ispred koje je gospođa Karolina Bartulović svojim predanim radom potakla uključenje umjetnika iz cijelog svijeta.  U ovom trenutku više od 100 svjetskih umjetnika poslalo je svoja djela na temu borbe protiv korona virusa. Akcija je i dalje u tijeku, a u planu su i svjetske izložbe.

Dio slika, njih 13 (12 + naslovnica), reproducirano je u kalendaru za 2021. godinu, a sve slike i podaci biti će naknadno objavljene u web galeriji http://www.eldaart.com/

Kalendar se može prelistati OVDJE.

Projekt „100 umjetnika kontra korone“. Može se pratiti na Facebook stranici “Grupa 100 umjetnika kontra korone” ili Facebook stranici “100 umjetnika kontra korone

U nastavku možete pogledati dio slika iz cjelokupne zbirke projekta “100 umjetnika kontra korone”:

           Zehrina Karić – Elda-kap
                     Viktorija Rabžajeva
Šandor Šlajf-Monitor
Suzana Lažeta,-Tvrtka ELDA u borbi protiv koronavirusa
Nataša Ač
Ivana Ribičić
Hanna All Organic Life 1
Aizat Amir

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here