Kakao s jednorozima

0
896

 

Kakao s jednorozima šŸ˜Š

 

Dogodio nam se “neplanirani” život – novo normalno. Nadam se da niste usamljeni te iscrpljeni vremenom i događajima oko sebe.
Pitaju li Vas često kako ste? Jeste li sretni? Imate li vremena za sebe? Živite li kao da je svaki dan posljednji? Dobivate li mnogo virtualnih zagrljaja kada nam oni pravi izostaju? Imate li prijatelje koji su Vam uvijek oslonac? Postoji li mjesta u VaŔem srcu za nove ljude? Jeste li naučili sluŔati druge i udijeliti toplu riječ?

Nalazimo se na mirisnoj, cvjetnoj livadi uz maleni potok. Piknik na travi uz Å”arene jednoroge na popodnevnom suncu uz pjev ptica. ProbuÅ”ila sam oblačić.

Crtam drugi oblačić. Zamislite da imate sat kojim vrijeme možete vratiti unazad. Posvetiti se svim ljudima s ljubavlju koju možda niste udijelili, postupiti drugačije ili proživjeti ponovno najbolje trenutke VaÅ”eg života. Nažalost, taj uređaj ne postoji. Ne treba zaboraviti činjenicu da život može zavrÅ”iti dok si rekao “keks”. Tko Vam uljepÅ”ava dan? Kada pogledate svojih nekoliko posljednjih poruka i poziva, postoje li ljudi koji su u ovo doba učinili za Vas sve kako bi slika izgledala isto? Vi i oni u oblačiću – nasmijani, pijete svoj omiljeni napitak, sunce Vam miluje lice. Vidite li kako Vam velika sreća sjedi na ramenu?

Treći oblačić. Gusjenica se umorila jer svaki dan s nasilnom nestrpljivoŔću čeka kada će se pretvoriti u leptira. JoÅ” se nije pretvorila u leptira, ali se jedno jutro probudila, pogledala u kapljice kiÅ”e na listu te zaključila: “Svaki dan ću živjeti kao da mi je prvi”. Tada je počela cijeniti sebe i svijet u kojem živi. Preobrazba je ubrzo započela. JoÅ” traje, ali kamen po kamen -palača.

Å to ti je život; jedan dan SF film, drugi romantika, a treći nastupa komedija, no cijenite li Vi tu čaroliju repertoara s VaÅ”e filmske trake?

 

Marta Bačić (IzgubljenaUGalaksijišŸ˜Š)

 

O autorici:Ā Marta BačićĀ rođena je u Bjelovaru u rujnu 1996. godine. Nakon zavrÅ”ene Jezične gimnazije, postala je magistra povijesti u srpnju 2020. godine. Životna čarolija je odnijela njen potok u Njemačku u kojoj sada živi. Njene radove je moguće pročitati na straniciĀ http://izgubljenaugalaksiji.blogspot.com/.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here