Izložba “Morski puti” Udruga “Vali” Kostrena

0
1191

Udruga za kreativno stvaralaštvo „Vali“ Kostrena osnovana je koncem 2006. g. i bavi se izradom umjetničkih i uporabnih predmeta od gline , s primarno pomorskom tematikom. Udruga danas ima 30-ak članova i jedna je od najvećih i najpoznatijih keramičarskih udruga primorsko-goranske regije. Iza sebe ima niz uspješnih, kako zajedničkih tako i samostalnih izložbi pojedinih članova.

Tijekom punih dvanaest godina postojanja Udruga je svojim radovima sudjelovala na brojnim izložbama diljem Hrvatske, Italije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije. Nekoliko članova Udruge sudjelovalo je i na međunarodnom umjetničkom festivalu Art Space Amur pri Amurskom državnom sveučilištu u Rusiji, gdje su osvojili nagrade u amaterskom i u profesionalnom dijelu. Na svjetskom Ex tempore „I Rakuriosi“ koji se  jednom godišnje održava u Italiji i gdje su uvjeti i kriteriji natjecanja izrazito zahtjevni, članica naše Udruge je 2015. godine osvojila jednu od medalja.

Dio zasluga za uspjeh i rezultate Udruge pripada i prof. Borisu Roceu, europski priznatom i poznatom keramičaru i akademskom grafičaru koji od samog početka rada Udruge kontinuirano održava tečajeve o različitim tehnikama rada u glini i prenosi svoja znanja i novim i starim članovima.

Udruga za kreativno stvaralaštvo „Vali“ Kostrena osnovana je koncem 2006.g. i bavi se  izradom umjetničkih i uporabnih predmeta od gline, s primarno pomorskom tematikom. Udruga danas ima 30-ak članova i jedna je od najvećih i najpoznatijih keramičarskih udruga primorsko-goranske regije. Iza sebe ima niz uspješnih, kako zajedničkih tako i samostalnih izložbi pojedinih članova.

Detaljnije o udruzi: https://www.centarkulture.com/udruga-za-kreativno-stvaralastvo-vali-kostrena/

Facebook: https://hr-hr.facebook.com/valikostrena/

Ovdje predstavljamo izložbu “Morski puti” koja je bila izložena u Pomorskom i povijesnom muzeju od 1. – 10. veljače 2019. godine.

 

 

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here