Fotografija: White Stripes – Réka Valkai

0
1608

Centar Kulture predstavlja fotografije Réke Valkai i seriju fotografija “White Stripes

Réka je crno-bijelu umjetničku akt seriju započela 2013. godine i seriju ni danas ne smatra završenom. Prema riječima autorice “Igra sa sjenama je stara kao sama fotografija, no originalnost se nalazi u apstrakciji i minimalizmu. Volim kad promatraču treba više vremena dok nalazi dijelove i položaje tijela. Seriju često radim sa iznimno fleksibilnim sportašima, plesačima… jer cilj ovih aktova nije pokazati ‘samo ljepotu ili ženstvenost’ tijela, već mogućnosti koje se nalaze u našim tijelima.

Autorica igrom i ispitivanjem granica svjetla i sjene donosi drugačiju viziju akta i ljudskog tijela. U nastavku pogledajte očaravajuću seriju fotografija White Stripes Réke Valkai.

White Stripes

 

 

 

O autorici: Réka Valkai je fotograf i keramički umjetnik iz Kopačeva.
Crno-bijele gradove počela je fotografirati 2007. godine. Od tada serija raste sa svakim novim putovanjem. U seriji se nalaze prve fotografije Osijeka, fotografije iz Pariza i Budimpešte, gdje trenutno živi. U seriji se nalaze i Rékini najdraži gradovi: Rim, Venecija, Sevilla, Prag, Rotterdam, London, i nedavno je imala priliku vidjeti Kubu i već drugi put otići u Kinu.

Web: https://rekavalkai.com/

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here