Nova emisija KolibriS – gošća: Andrea Cihlar

0
1420

Andrea Cihlar mlada je svestrana umjetnica koja istovremeno djeluje u mediju skulpture, slikarstva, a u recentnom ciklusu radova uz niz slika predstavila je i svoje pjesme. Rođena je u Zagrebu gdje je završila Školu primijenjene umjetnosti i dizajna – smjer dizajn metala. Obrazovanje je nastavila na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu na slikarskom odsjeku u klasi profesorice Ksenije Turčić, a 2017. godine stekla je titulu magistre slikarstva te dodatno upisala i magisterij kiparstva koji je završila 2018. godine pod mentorstvom prof. Dalibora Stošića. Do sada je sudjelovala na brojnim grupnim žiriranim izložbama te domaćim i međunarodnim radionicama i projektima, te je imala i dvije samostalne izložbe u Zagrebu.

Koliko je težak, zahtjevan i možda opasan rad u metalu, a koje su čari i mogućnosti oblikovanja metala, što je BAUNET projekt, tko su žongleri i što simboliziraju mehanizmi u radu Andree Cihlar, te kako je Andrea zašla u područje pjesništva otkrijte u novoj emisiji KolibriS!

 

Citati autorice:

Mislim da smo se malo izgubili u ovom automatiziranom svijetu. Umjetnost je tu da nas potakne da stanemo i zapitamo se tko smo, što smo i gdje idemo.”

Danas moramo toliko toga obaviti u jednom danu. Sve je više i više obaveza, očekivanja su sve veća. Cilj mojih izložbi i radova je potaknuti posjetitelje da pronađu sebe te ukazati da postoji dublji smisao naših života za koji svi imamo potencijal.

Ideja iza ciklusa Mehanizmi:

“Ideja ovog rada je pojedincu ukazati na postojanje mogućnosti izbora. Dakle, nastojim potaknuti promatrača na spoznaju samoga sebe i na njegovu unutarnju snagu, da njegovo bivanje ne bude automatizam nego čin svijenog i proizvoljnog reagiranja. Put prema osobnom zadovoljstvu ili duhovnom ispunjenju prvenstveno započinje samosvjesnošću. Ono nam je nužno potrebno jer živimo brzopleto, kao da smo zaslijepljeni, živimo automatizirano baš poput robota. Ironično, jer prikazuje mehaničke elemente, ali upravo time upućuje na našu mogućnost, odnosno izbor, preuzimanja kontrole nad tim „prijenosnicima snage“.”

FB event: https://www.facebook.com/events/334059168117412/

Link na premijeru emisije KolibriS u srijedu 8. prosinca u 20 sati: https://www.youtube.com/watch?v=U-QICd1DSGE (emisija će ostati dostupna za gledanje na istom linku i nakon emitiranja premijere)

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here