Film Gjurićeve „Dobar tek“, u legendarnom filmskom studiju Cinecittà, na festivalu u Rimu

0
858

Kratkometražni dokumentarni film Stanke Gjurić ‘Dobar tek’ (‘Bon Appétit!’), s Antonijem i Gabrijelom Cikač u glavnim ulogama, u programu je službene selekcije ‘Cinecibo’ filmskog festivala u Italiji. Deveto izdanje ‘Cinecibo’, festivala gastronomskog filma koji je osmislio direktor festivala Donato Ciociola, a čiji cilj je podizanje svijesti o pravilnoj prehrani i kvalitetnoj kinematografiji kroz natjecanje audiovizualnih djela, održat će se u Rimu u legendarnom filmskom studiju Cinecittà, od 5. do 7. prosinca 2022. (u Studiju Cinecitta, između ostalih, snimani su klasici poput Ben-Hura Williama Wylera, i Fellinijev Slatki život).

Na festivalu će biti prikazani kratki i dokumentarni filmovi koji se odnose na hranu ili teritorije porijekla tipičnih proizvoda. Već su otkrivena neka od imena utjecajnih ljudi talijanske kinematografije i estrade koji će prisustvovati događaju, a to su glumci Sebastiano Somma, Antonello Fassari, Maurizio Mattioli, te Enzo Salvi.
Deveto izdanje Cinecibo Festivala predstavljeno je je i na ovogodišnjem 79. Venecijanskom filmskom festivalu tijekom kojeg je pokrovitelj ‘Cineciba’, Donato Ciociola, predvidio smjernice programa koji će se odvijati između studija Cinecittà i elegantne strukture hotela u Via Aurelia grupe TH Resort uz sudjelovanje glumaca, redatelja, scenarista, producenata i drugih prestižnih ličnosti iz svijeta kinematografije koje promoviraju hranu i vino kroz audiovizualne medije.

 
http://www.cinecibo.it/programma/

http://www.cinecibo.it/

https://www.imdb.com/title/tt7838764/

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here