AKCIJA TREŠNJEVKA SE BUDI!

0
52

“Trešnjevka se budi!” je najvažnija ovogodišnja akcija projekta “Mapiranje  Trešnjevke” (koji djeluje u okviru Centra za kulturu Trešnjevka), a najveći dio aktivnosti održat će se u subotu, 12. lipnja 2021. od 8 do 21 sat kada će se na cijelom prostoru Tratinske i Ozaljske odigravati različiti besplatni programi koje će uz organizatore dijelom pripremiti sami stanovnici ulica i njihove najbliže okolice. Aktivnosti unutar te akcije koncentrirane su na prostor Tratinske i Ozaljske ulice u cijeloj njihovoj dužini, od Savske ceste pa do Remize. Osnovna ideja te akcije je oživljavanje tog poteza željom i naporima samih građana, svih vas i nas koji tu živimo, radimo ili smo na neki drugi način prisutni u njima u našoj svakodnevici.

Toga dana ćemo na većem broju punktova održati kulturni program različitih sadržaja (glazbene izvedbe, radionice, intervencije, izložbe), a u njega ćemo uključiti i same stanare i sve one koji u ulici rade ili se u njoj zateknu. Želja nam je potaknuti korisnike lokala da toga dana građanima ponude drugačiji ugođaj kupnje, uz prigodnu dekoraciju i posebne ponude. Isto tako, u neke od lokala koji nisu trenutno aktivni, unijet ćemo sadržaj te ih na taj način oživjeti makar na jedan dan. Stanare pozivamo da se pridruže programu kao gledatelji (ili čak i učesnici!), a i da daju svoj doprinos istraživanju povijesti ulice koje se odvija tokom cijele 2021. godine.

 
Neki od izvođača su Zagrebački orkestar ZET-a, stand up komičar Goran Vinčić Vinča i suradniciJoe i Lela Kaplowitz sa polaznicima Cekateovih muzičkih tečajeva, članovi Plesnog studija NicolasMane Mei, ulični cirkuski teatar Cirkpozor, itd. Sa različitim aktivnostima u programu će toga dana sudjelovati i Tehnički muzej Nikola TeslaMuzejsko-memorijalni centar Dražen PetrovićHrvatsko likovno društvoLjubica Lovrenčić i grupa autora sa izložbom keramike, NAT-Iva shiatsu centarBiljkoborciKaribu Kaaawa coffee shop, udruga Zamah, Centar za civilne inicijative (CCI)Lutajuća knjiga, udruga Fajter, udruga RadiatorBLOK kustoski kolektiv (Muzej susjedstva Trešnjevka)DVD TrešnjevkaIva Ćaleta Plešastudenti kolegija “Umjetnost u javnom prostoru” sa akcijom “Grad na drugi pogled” sa mentoricom Tanjom Vujasinović, grupa fotografa Krenimo, caffe Bicikl, itd.
 

Raspored vrlo bogatog ovogodišnjeg programa možete naći u tekstu OVDJE.
 
Naravno, vodimo računa o trenutačnim epidemiološkim mjerama te će programi biti održavani u skladu sa njima i pretežno na otvorenom prostoru. 
 Organizator zadržava pravo izmjene programa. U slučaju kiše dio programa (planiran u Milčecovom parku, Parku Stara Trešnjevka i na Trešnjevačkom placu) seli se u prostor Cekate-a.
Preporuka: pratite program na gornjem linku.
 


Akciju “Trešnjevka se budi!” financijski podržava Gradski ured za kulturu Grada Zagreba.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here