Zoran Hercigonja – apstraktni ekspresionizam

1
1973

Zoran Hercigonja slikar je koji je vještine i talent oblikovao eksperimentirajući tehnikama i oblicima. Radi projekcije u suhom pastelu i kredi. Bavi se apstraktnom umjetnošću u akrilu, ulju i lakovima za metal. Posljednjih godina intenzivno radi u lakovima za metal. Autor je velikog broja radova u akrilu, ulju i lakovima za metal. Uz književno stvaralaštvo amaterski se bavim slikarstvom dugi niz godina.

Izlaže na u stalnom postavu online galerije Ludvig dizajn:
https://www.ludvig-designe.com/zoran-hercigonja

Cjelokupni asortiman radova dostupan je na online galeriji radova:
https://www.ludvig-designe.com/zoran-hercigonja

U sljedećoj galeriji prenosimo dio radova Zorana Hercigonje:

 

O autoru: Zoran Hercigonja rođen je 1990. godine u Hrvatskoj. Osim književnog stvaralaštva, slikarstvom se bavi od najranije dobi. Radi projekcije u suhom pastelu i kredi. Bavi se apstraktnom umjetnošću u akrilu, ulju i lakovima za metal. Posljednjih godina intenzivno radi u lakovima za metal. Dosad je održao osamnaest izložbi slika. Svojim radovima zastupljen je na naslovnicama nekih knjiga kao i ilustracijama istih.  Završio je tečaj klasičnog crtanja u sklopu edukacijskog centra Galerije Klarić Varaždin  gdje je ujedno i održao skupnu izložbu radova. Izložbu kao i edukaciju je predvodio akademski slikar Živko Skuhala, prof. Odslušao je i uspješno položio kolegij “Interdisciplinarni pristup vizualnoj i medijskoj kulturi” [3 ECTS] 2013. godine predavačice izv. prof. mr. art. Kristine Horvat-Blažinović, koja je pregledala njegove likovne radove i pozitivnim kritikama te sugestijama, usmjerila ga u daljnjem stvaralaštvu. Završio je Online školu slikanja akademskog slikara Jadranka Ferka 2017. godine. Od 2017. do 2019. godine u sastavu likovne udruge “Kula Kneginec” djeluje u sklopu likovnih kolonija i zajedničkih izložbi likovne udruge. Od 2017. godine izlaže svoje radove na online galeriji Ludvig dizajn.

Zoran Hercigonja

1 KOMENTAR

  1. Zoranovo slikarstvo kao i pjesme, priče i ostala umjetnička djela su uistinu, njegovo drugo JA. Svaki potez kista, biranje nijansi boja, svaki stih uklapaju se u njegov karakter i poimanje svijeta.
    Bravo za njega!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here