International Puppet Theatre Festival Karlovac – Drugi dan input festa

0
159

Karlovac, 24. svibnja 2023. – 2. dan InPuT-a premašio je sva očekivanja

International Puppet Theatre Festival Karlovac pod imenom – InPuT Festival Karlovac imao je uspješan drugi dan sa rasprodanim predstavama i popunjenim lutkarskim radionicama.

Drugi dan InPuT Festa u Karlovcu bio je puni uspjeh. Ujutro su djeca uživala u predstavama Kaktus bajka redateljice Renate Carole Gatice, Gradskog kazališta lutaka Split i Wanda Lavanda Gradskog kazališta lutaka Rijeka koju je režirala Morana Dolenc. Nakon predstava uslijedile su igraonice pod imenom Čovječe animiraj se koje su vodili Nino Pavleković i Andro Damiš s studentima Akademije za umjetnost i kulturu iz Osijeka.

U sklopu InPut Festa Karlovac u Paviljonu Katzler postavljena je i izložba lutaka autorice Mile Lončar. Lutke su autorsko djelo umjetnice Mile Lončar iz Osijeka, a najveći hit izložbe je lutka Mrleta na traktoru i ŠČ.

Drugi dan festivala završio je s hit lutkarskom predstavom Bambi redatelja Jakuba Maksimova u produkciji Pozorišta za decu Kragujevac te je zvučno i vizualno prenijela svijet prirode na scenu.

U periodu od 23.5. do 27.5. InPuT Fest svojim bogatim i raznovrsnim programom pretvara grad Karlovac u glavno lutkarsko susretište te vas pozivamo da posjetite novu Hrvatsku kazališnu meku.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here